KSSS femma efter första dagen av Allsvenskans sista omgång

Nu avgöras vilken klubb som är Sveriges bästa kappseglingsklubb. Den sista deltävlingen av Allsvenskan pågår på Grötö i Göteborgs norra skärgård. Efter första dagen har Halmstad kommit igång bäst med tre delsegrar. KSSS ligger femma.

Klubbarna har toppat sina besättningar med sina bästa seglare, i startfältet finns bland andra Josefin Olsson, som till vardags tillhör den absoluta toppen i OS-klassen Laser Radial. Josefin tävlar för sin moderklubb, Oxelösunds Segelsällskap, som också gör sin bästa deltävling hittills med två vinster den första dagen.

Vid förra deltävlingen i Malmö imponerade Värmdö Jolleseglare, som då kom på andra plats. Även denna helg börjar de bra och ligger nu tvåa med två vinster. Ekolns Segelklubb, som leder i den totala tabellen efter två deltävlingar ligger på tredje plats, de har också två vinster, men har också två tredje placeringar och i det hårda motståndet i Allsvenskan så räcker det inte för att placera sig i den absoluta toppen.

GKSS, som har två OS-seglare ombord i Malin Källström och John Harrysson, har seglat jämnt och avslutade fredagen med en seger. Ett poäng efter GKSS ligger KSSS som också har ett starkt lag med Volvo Ocean Race-veteranen Magnus Woxén, vinnaren av Stena Match Cup Sweden, Mathias Bredin och de två unga och talangfulla 29er-seglarna Emil Järudd och Julius Hallström.

Fredagen bjöd på friska vindar och strålande solsken så förutsättningar var perfekta. Därmed fick alla 18 klubbar segla fyra race. De sex J/70 båtarna, som lätt kommer upp i planing, har varit uppe i över 12 knop på undanvindarna.

Seglingarna pågår precis utanför hamnen på Grötö, men det går också att följa tävlingen via internet, www.svensksegling.se/allsvenskan

Resultat deltävling 3 efter dag 1 av 3

1. Halmstads Segelsällskap, 23 poäng
2. Värmdö Jolleseglare, 21 poäng
3. Ekolns Segelklubb, 20 poäng
4. Göteborgs Kungliga Segelsällskap, 20 poäng
5. Kungliga Svenska Segelsällskapet, 19 poäng