KSSS seglare levererar och belönas med OS start.

Josefin Olsson, Laser Radial och Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, 470 med i SOK första uttagning till OS i Rio 2016. Så jädra skönt, säger en spontan Anton som nu gör sitt tredje OS.

 

Josefin Olsson blev första och självklara seglare att bli uttagen att segla OS i Rio de Janeiro 2016. Hon visade senast i Abu Dhabi på världscupfinalen att hon kommer att slåss om medaljerna i Rio.

Även vår 470 besättning Anton Dahlberg och Fredrik Bergström blev uttagna, som också går för medalj på OS 2016....
Kanske inte lika självklart för många på hemmaplan, men med de tre senaste resultaten, inget snack. För OS(5), VM(6) WC final (2)
"De har varit en bra injektion för oss att det har varit tre bra svenska båtar på banan, Skärpan blir total och vår satsning fick ytterligare en dimension. Vi har lyft oss det sista kvartalet och nu kan vi med denna tidiga uttagning koncentrera oss på vår utveckling vidare, säger Anton Dahlberg som nu gör sitt tredje OS och äldst bland seglarna.

Josefin laddar nu för nästa stora event, VM som börjar den 20 november i Musannah, Oman. OS platsen värmer, men det är varmare här i Oman. Känns viktigt att visa de andra en gång till att jag är att räkna med, säger Jossan.

Vi gratulerar även 49erFX tjejerna Lisa Ericson och Hanna Klinga till sin OS plats. Icke helt oväntad uttagning med de stabila resultat som de visat på de viktigaste tävlingarna under året. Tjejerna är på Nya Zeeland och tränar med våra tjejer Julia och Cissi för närvarande. Båda båtarna kommer att visa på nästa VM i Clearwater (februari) att de tagit ett steg till i sin utveckling.
Nästa OS uttagning kommer att ske i februari. Då hoppas vi att ytterligare en båt bli uttagen. Jesper Stålheim, Laser S. Han visar nu en efterlängtad uppåtgående trend. En stark WC final i Abu Dhabi.

Stay tuned