Miami gör seglingslivet invecklat

”Kantåkare tog hem matcherna”. Man fick inte vara blyg under dagens race här i Miami, dag två. Det stod två vindar och slogs om vilken som skulle dominera idag.

De som verkligen vågade gå ut på layline på ett slag, oavsett sida, var med riktigt bra på 49 er banan. Under ett av racen var båda sidorna mellan himmel och helvete under 15 minuters kryss. Det roliga var att båda ytterbåtarna kom in från var sin sida och fick väja för varandra. Helt otrolig syn. Vissa saker finns, andra finns inte. Om svårigheterna låg i hantera redskapet och den toppiga sjön igår. Var det ”bytänk” under hela dagen idag.6-8 m/s.

Den bästa prestationen av de svenska ekipagen idag stod Julia och Cissi för i 49er FX.(3,6) Snäppet efter var Anton/ Fredrik, 470 (8,3)och  Josefin laser R. (8,4)

Även juniorligan kaxar till sig lite. Idag var det Gustav och Marcus i 49er som gjorde det fantastisk bra under ett race och slutade 5:a i mål. Dock får de segla silverfinal imorgon med de andra svenska 49er seglarna.

Imorgon går laser S, R och 49er in i finalomgång och övriga fortsätter i en rak serie fram till fredag. De tio bästa seglar final på lördag.

Det är nu det börjar, avslutar Jesper med ett leende om dagen bravader.

Vi kör på……………………..

 

KSSS Barometern efter Dag 2. (Antal startande inom parentes)

5. (40)Julia Gross/Cecilia Jonsson, 49er FX

6. (42)Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström, 470

12.(77)Josefin Olsson, Laser R

13.(105)Jesper Stålheim, Laser S

26.(65)Adam Holm, RSX

31. (47)Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra

32.(35)Fanny Baumann, RSX

43. (59)Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark, 49er

/Björn Johansson

Länk till regattan...