Segling för kvinnor

Prova på att segla J/70 med Seglarförbundet och Team SCA. Svenska Seglarförbundet vill utveckla ett livslångt intresse för segelsporten – för alla på alla nivåer. Seglarförbundet ser ett stort intresse från kvinnor att prova på och lära sig mer om segling. Inte minst de som redan är engagerade föräldrar inom sporten.

Under 2015 genomför Svenska Seglarförbundet och Team SCA projektet ”Segling för kvinnor” som kommer att finnas på plats under fyra seglingsevent runt om i Sverige. Det första eventet sker hos KSSS i Saltsjöbaden under Rikskvalet i Optimist 1-3 maj. På dessa event kommer det finnas möjlighet att prova på att segla J/70. Målet är att väcka intresse för segling och ge deltagarna en kul upplevelse. Aktiviteterna kommer att ske under ledning av duktiga instruktörer som även kan ge de ganska rutinerade ett och annat värdefullt tips 

Den primära målgruppen är kvinnor men det kommer finnas utrymme för alla som vill prova. 

Seglingspassen med J/70 båten är ca 40 minuter och pågår mellan kl 11:00 och 16:00 den 1-3 maj. Anmälan kan endast göras direkt på plats till personal från Seglarförbundet och Team SCA.

Här är din chans att prova på att segla i år:
1-3 maj Rikskval Optimist KSSS, Saltsjöbaden
16 maj Olof Knape Regattan, Hjuvik
17 maj LSS Vårregatta, Långedrag
13-17 juni, Junior SM, Båstad

Ingen erfarenhet eller förkunskap krävs.
Projektet genomförs som ett samarbete mellan Svenska Seglarförbundet, Team SCA och de arrangerande klubbarna.