Staffan Larsvalls toppstipendier nu klara

Det första stipendiet efter seglaren och KSSS medlemmen Staffan Larsvall är nu beslutat. Två besättningar har valts ut i samråd mellan KSSS och Familjen Larsvall. Stipendiesumman är 7 500 kr per besättning och kommer att delas ut av KSSS Ordförande Staffan Salén och Eva Larsvall vid KSSS årsmöte den 4 februari.

De första stipendiaterna är:

William Kark
William ”Wille” Kark har under det senaste året visat att han är en mycket god KSSS- ambassadör. Som seglare är han ett namn att räkna med i framtiden vilket speglas genom träningsvila och viljan att bli bäst. Wille kommer att representera KSSS och Sverige på ISAF Youth World Championship i december månad. 

Emil Järudd/Julius Hallström
Emil och Julius har senaste åren etablerat sig i toppen i 29er klassen. 2015 slog killarna sig ihop och toppade med en 5e plats på VM i 29er. Emil och Julius visar att de i är konkurrenskraftiga mot seglare som vi tror de en dag kommer att tävla mot på OS. Julius blev också Europamästare 2014 i en annan besättning. Med stor träningsvila, pannben och nyfikenhet tar Emil och Julius sig nu an 49er med sikte på 2020.