Varierande förhållanden under Opti-kvalet

Fredagen den 1 maj drog det tre dagar långa Optimist Rikskval 1 igång på Baggensfjärden i KSSS regi. Med möjligheten att komma iväg på mästerskap så som både NM, EM och VM i världens största klass var det över 100 seglare som tampades om framstående placeringar på vattnet. Segern i det första kvalet av totalt tre tog Fabian Magnusson från RÖSS.

Nio seglingar var planerade under dagarna tre. Under fredagen kom kvalet igång efter en viss väntan på vind och i soligt väder kunde till slut två lättvindsseglingar genomföras. Lördagen bjöd på mer krävande förhållanden med vindar upp mot 8-10 sekundmeter och en hel del regn. Tre ytterligare seglingar genomfördes i tuffa vindar för Optimistsegling. Slutligen bjöd söndagen på strålande sol, men dessvärre sämre med vind, vilket gjorde att de fem seglingarna från fredag och lördag stod som slutresultat. Segrare i kvalet blev därmed Fabian Magnusson från RÖSS följd av Marius Westerlind från KKKK och på tredje plats KSSS egen Ludvig Lindqvist. För hela resultatlistan, klicka här. Totalt deltog ca 40 tjejer och 60 killar i kvalet, varav 16 representerade KSSS.

KSSS vill tacka alla seglare för en mycket god insats i varierande och inspirerande förhållanden. Vi ser fram mot att följa resterande två kvaltävlingar.

Jonas Köpniwsky