KSSS juniorer på Gill Stockholm Cup

Under helgen den 21 och 22 maj ordnades två deltävlingar i Gill Stockholm Cup. Under lördagen stod Värmdö Jolleseglare som värd och ordnade seglingar på Torsbyfjärden. Under söndagen var det Boo SS som höll i cupen med seglingar på norra Baggensfjärden.

Både lördagen och söndagen inleddes med svaga och tidvis nyckfulla vindar men arrangörerna lyckades ändå genomföra de planerade seglingarna.Vid samtliga tävlingar i Gill Stockholm Cup seglar de yngre och mindre erfarna optimistseglarna på grön bana och de äldre på blå bana tillsammans med Zoom 8 klassen.

Det var flera seglare från KSSS på de två banorna såväl lördag som söndag och det märks att den ambitiösa träningen gett resultat.

Under lördagen var det sex KSSS seglare i optimist Grön och efter fyra seglingar stod regattans enda tjej, Julia Leukfeld KSSS, som segrare. Detta efter en fin serie tätt före 13 killar där Alexander Melin, KSSS, var 3:a och Vilgot Treskog, KSSS, 4:a. Optimist Blå lockade 35 deltagare varav 15 från KSSS. Calle Lagerberg var den som bäst behärskade de luriga förhållandena och vann välförtjänt.

Efter transport av båtar till Mjökudden började man känna att det faktiskt är vår och precis som det brukar vara när Boo SS ordnar regatta dvs. det blev en mycket trevlig söndag med fint väder. Söndagens tävlingar hade lockat fler deltagare. Knappt ett trettiotal seglare i optimist grön och nästan femtio seglare i optimist blå.

Flera av våra yngre seglare passade på att göra tävlingsdebut. Hela 11 KSSS seglare deltog framgångsrikt i grön grupp. Tre av dem lyckades extra bra, Julia Leukfeld 2:a, Alexander Melin 4:a och Jonathan Nilsson 5:a.

I blå grupp placerade sig KSSS mer erfarna seglare i topp. Bäst lyckades Hugo Liljegren som vann regattan trots att dagen inleddes med en tjuvstart.  Helgen gav samtliga seglare nya erfarenheter och nyttiga lärdomar inför kommande regionkval samt JSM i Västerås.

Vid pennan/

Fredrik Liljegren

Träningskommittén