KSSS trea i Allsvenskan

Det blev till slut en tredjeplats för KSSS unga lag när den första deltävlingen i årets allsvenska avslutade i mycket lätta vindar i Motala på söndagen.

De två Göteborgsklubbarna, Kullavik (etta) och Cape Crow Yacht Club (tvåa) blev för svåra. Men KSSS allsvenska debutanter kan ändå vara nöjda med sin helg där de aldrig var utanför pallen i de tio racen de hann med.

Det blev fyra segrar, tre andraplatser och tre tredjeplatser och endast tre poäng efter Kullavik och en poäng efter Cape Crow för  Erik Skoting, Jacob Lundqvist, Linnea Floser  och Oscar Lundqvist.

Motalaviken har mestadels bjudit på lätta vindar, framför allt på avslutningsdagen. Då var det riktigt klurigt att hitta vindstråken. Trots det var det en tuff kamp på sjön med många tajta dueller.

Konceptet för Allsvenskan är publikvänliga korta race nära land som är lätta att följa. Total avgöres serien med fyra delseglingar där den första nu är avklarad. Därefter följer Allsvenskan i Ekerö (10-12 juni), Malmö (12-14 augusti) innan avslutningen i Göteborg (2-4 september). Det är klubbarna – inte de individuella seglarna – som gör upp om vilken klubb som till slut bärgar guldet. 

Läs mer: http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/