Nya anläggningen i Ranängen: ”Ett snabbt hus”!

I strålande sommarsol invigdes KSSS nya anläggning i Ranängen i Djursholm i närvaro av bland andra HKH Prinsessan Christina Fru Magnuson, kommunalfullmäktiges ordförande i Danderyd Olle Reichenberg och vår ordförande Staffan Salén.

Drygt 150 personer var närvarande och fick ta del av både traditionell bandklippning och lokal salut.Steget från tanke till färdig byggnad har tagit cirka tio år och hela tiden i nära samarbete med Danderyds kommun. Enligt arkitekten och KSSS-medlemmen Ylva Lindstedt ville man skapa vad hon kallar ”ett snabbt hus” med koppling till segling:

”Det finns triangelformer och radialsnitt likt moderna segel i in- och utvändiga ytor. Men även i detaljerna har vi tänkt segling och båtliv, bland annat genom 22 st blanka aluminiumknapar som funktionella inredningsinslag. Vi på arkitektbyrån har lagt ner motsvarande ett års ideellt arbete för att ro i land projektet.”

Nu blir det ännu bättre träningsmöjligheter för Optimist- och Laserseglare i olika nivåer och för föräldradrivna onsdagsseglingar. Den nya anläggningen erbjuder drygt 90 kvadratmeter ny yta inklusive samlingssal, förrådsutrymmen,kök och skilda ombytesrum för damer och herrar, vart och ett med egen toalett och dusch. Finansiering har skett genom generösa donationer och ett stort ideellt engagemang från många inblandade, ingen nämnd och ingen glömd

Seglingssporten med KSSS som drivande kraft har fått ett ännu starkt fäste i Ranängen.