Oktoberpokalen avgjord - alla tjuvstartade

Det går fort när man har roligt sägs det. Att kappsegla är så roligt att Oktoberpokalen i år gick av stapeln redan i september. Allra roligast hade Magnus "Bagi" Woxén som med två spikar av tre möjliga och totalt fem poäng i J/70 avgick med segern.

- Lördagens seglingar ställdes tidigt in då vinden tyvärr var för tunn, men det kompenserades av den enormt trevliga Oktoberfesten på Carlssons varv. KSSS vill verkligen tacka Sune Carlssons båtvarv och Rasta Starbåtsflottilj som i decennier har drivit Oktoberpokalen, säger "Bagi".

Sune Carlsson själv syntes på startbåten under söndagen då tre fina race genomfördes i lätta vindar. Såväl start som mål låg mitt på kryssen och 50 deltagande båtar i fyra klasser ställer krav på arrangör och tävlingsledning.

- Leffe Carlsson skötte den biten mycket bra, menar "Bagi".

Bland Drakarna var det utklassning. Jonas Wahlström i Nanna tog minimala tre poäng i de tre racen. Göran Edin skuggade Nanna hela dagen och kom tvåa tre gånger.

Roligt att se att Umeåseglarna Tomas Movin och Petter Conradsson i Express fick valuta för resan och tog hem totalen i klassen. Erik Dahlén och David Nogén hade en fin Starbåtsdag, trea i första racet följt av två spikar ledde fram till klassegern.

För J/70 var det också avslutande tävling i Grundig Cup som därmed är avgjord. Totalvinnare 2016 blir Oskar Lundqvist. Tompa Löfstedt kommer totalt tvåa i Cupen. 

Text: Claes Eliasson