TEAM KSSS levererar på JSM i Västerås!

JSM i Västerås avslutades under tisdagen och TEAM KSSS kom hem med inte mindre än elva medaljer och en massa fina individuella prestationer från våra seglare.

Västerås har verkligen bjudit upp till dans med bra förhållanden, 450 deltagande båtar och ett fint arrangemang på land och vatten. Håkan Andersson från KSSS var tävlingsledare och har gjort en kanonregatta tillsammans med Jollekappseglarna Västerås. Blev en bra uppvärmning för Håkan inför ett kommande ÅFOR...

Det har varit många fina prestationer från våra juniorseglare och coacher runt om på de olika banorna. Vi coacher ser många bra enskilda prestationer och seglare som har tagit många steg fram i sin utveckling nu efter en bra vår av hård träning.

Optiligan har än en gång visat framfötterna och i flickklassen knep systrarna Forrsén guld och silver. Bland killarna så slutade Hugo Liljegren på en andraplats (samma poäng som vinnaren) och Calle Lagerberg på en tredjeplats.

I Ejolle dam knep KSSS nytillskott Vilma Bobeck förstaplatsen och nu närmast väntar det istället 49er FX tillsammans med Malin Tengström

I Laser Radial Herr slutade Ludde Lindqvist på en tredjeplats efter en tuff fight med Axel Rahm sista dagen. Nämnas bör även Tim Nyllinge som visat framfötterna var uppe och spika i veckan. Tim slutade nia totalt.

 I Laser Radial Dam knep Malin Tengström tredjeplatsen och strax därefter kom Liv Gyllfors på en fjärdeplats. Dock eftersom det var en Finska som vann så blev det silver och brons här till KSSS.

I Laser Standard så visade Wille Kark på pannben och stängde regattan redan innan sista seglingen var klar. Filip Larsson avslutade som stark tvåa efter bra segling under dagarna som gick.

För Laser 4,7 blev det extra spännande under sista racet. Ask Lindstedt-Nyberg var tre poäng efter ledaren inför sista racet. Det blev en tuff fight hela vägen runt som till slut fick avgöras i protestrummet efter en incident på vattnet där Ask protesterade.  Ask gick vinnande ur denna protest och kunde därför koras till mästare i 4,7 klassen. ”It´s not over untill it´s over” som det heter!

 

Totalt sett så kommer våra seglare hem med 4 Guld, 4 Silver och 3 Brons.

Med beröm godkänt kan jag tycka.

För att se alla resultat klicka här

 

/

Anders Bengtsson