Europacupsupptakt i Palma de Mallorca

Kanonträning blir rysarrace nästa vecka.

Efter en bländande tre veckors period med träning här i Palma går det över till tävling på allvar. Många timmar har spenderats i relativt olika förhållanden i Palma bukten de senaste veckorna. Det innebär att ingen kan skylla på ringrost längre utan nu är det upp till bevis. Våra laser seglare har tillbringat den sista tiden här i Palma , medans 470 killarna har hämtat kraft i Frankrike och 49er FX tjejerna har hämtat sin kraft i södra Spanien.

Årets upplaga av Prinsessan Sofias Cup har blivit en Europacup. Där finns det, förutom äran, 10 platser i varje klass att kvala in till Världscupen i Hyères lite senare i april. Redan klara är 470 killarna, Jesper, Josefin och FX tjejerna Julia och Cissi, men det kommer bli en bra tävling för dem också, då hela världseliten är här för att mäta sig.

Det blir dock viktigare för vår Nacra, Ida o Rasmus , 49er Gustav och Marcus, RSX Adam Holm och Fanny Baumann att slå sig in på de attraktiva platserna till Hyères.

Det känns otroligt viktig att få deltaga på världscuperna i framtiden då fleeterna bara blir 40 båtar/brädor som får vara med.  Möta de bästa är alltid mer inspirerande om man skall etablera sig mot toppen, säger Adam Holm.

Störst chans har Ida och Ramus i Nacra som har 14 platser att segla om. Fler har slutat eller inte väljer att komma till Hyères av någon anledning efter den sista utgåvan av Världsrankinglista i januari. Iker Martinez är en av dem som seglar en annan båt för tillfället på Volvo  Ocean Race, där har Tim Shuwalow gått in som rorsman för Iker på denna tävlingen här på Mallorca.

Andrea Holm,RSX är också på plats liksom Claes Törnsten, Laser och Sandra Sanqvist , Nacra, som testar en ny gast i Hannes Westberg på plats.

Kolla gärna på vår FB sida hur våra ess känner efter vår vinterperiod, vad deras målsättning för 2015 är och vad de vill förbättra under året i  sin kampanj.

Stay tuned

Björn Johansson