KSSS söker kommunikationsansvarig

Som kommunikationsansvarig är du en av de centrala medarbetarna i KSSS. Du är ansvarig för delar av innehållet på hemsida och i sociala medier, du koordinerar all extern kommunikation, skriver texter, hanterar bildflöden, sköter presskontakter och kommer att vara med och utveckla vår kort- och långsiktiga kommunikationsstrategi.

KSSS är Sveriges största och äldsta segelsällskap. Klubben är en ideell organisation som brinner för segling och båtliv. Med 5 000 medlemmar och många seglare i världsklass bedriver vi en omfattande verksamhet med kappsegling, träning, lägerverksamhet, utbildning, eskaderseglingar och spännande klubbaktiviteter.

Bland våra medlemmar finns alla slags seglare, från den unga entusiasten som gör sitt första ÅF Offshore Race (kappseglingen runt Gotland) till den erfarna havskappseglaren som tävlat i hela sitt liv. Här finns funktionärer som brinner för klubblivet och här finns tränarna och ledarna som lär barn och ungdomar att segla och umgås med havet.

Som kommunikationsansvarig är du en av de centrala medarbetarna i KSSS. Du är ansvarig för delar av innehållet på hemsida och i sociala medier, du koordinerar all extern kommunikation, skriver texter, hanterar bildflöden, sköter presskontakter och kommer att vara med och utveckla vår kort- och långsiktiga kommunikationsstrategi. Du är också ansvarig för pressreleaser, trycksaksproduktion och PR. Din arbetsplats ligger precis vid havet i vårt eget hus i Saltsjöbaden. Utöver dina kollegor på kansliet kommer du ha stöd av vår Informations-kommitté, en kvalificerad grupp av mediapersonligheter och professionella kommunikatörer som arbetar ideellt för klubben.

Du kommer att vara redaktör för klubbens egna kommunikationskanaler, tidning och nyhetsbrev. Du skriver snabbt och säkert, har vana av att arbeta med bilder och har lätt för att både entusiasmera och administrera. En viktig roll blir att samordna text, bilder och film/rörliga bilder från klubbens olika verksamhetsområden och se till att de sprids på bästa möjliga sätt, så väl internt som externt. Du är van vid att dagligen arbeta med sociala medier och vet att den journalistiska snabbheten och faktakollen är viktig.

Det är en merit om du kan arbeta i Photoshop, Indesign och EPiServer CMS. En hel del av vår information sker på engelska, vilket gör att du måste behärska engelska väl i både tal och skrift.

Du som ska ha det här jobbet kan ha erfarenhet som journalist eller kommunikationsansvarig men främst är du är en utåtriktad person som gillar båtliv och vill bidra till ett aktivt och framåtriktat föreningsliv med segling och hav i centrum. Arbete vissa kvällar och helger ingår. Erfarenheter från ideella och/eller värdebaserade organisationer är en merit.

Tjänsten kommer att vara en deltidstjänst på ca 50%. Ett konsultuppdrag kan eventuellt diskuteras.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast 5 mars 2018.

Din ansökan och eventuella frågor om tjänsten mailar du till Stefan Rahm, Klubbdirektör, KSSS, tel.: 070-180 8557 eller [email protected].