Artemis Technologies till Connected to the Ocean

KSSS arrangerar för tredje året i rad paneldebatten “Connected to the Ocean” som handlar om hur vi kan bli en del av hållbar utveckling med kopplingen till vatten. I år ligger särskilt fokus på cirkulärt förhållningssätt och framtidens person- och godstransporter på vattnet och i år har vi lyckats få hit Artemis Technologies som producerar höghastighets-, nollutsläppsfartyg för att säkerställa en hållbar maritim framtid.

Artemis Technologies är en spin-off från det framgångsrika America's Cup-teamet, Artemis Racing och numera är Artemis Technologies ett världsledande högpresterande företag inom maritim design och teknik med mål att minska koldioxidutsläppen i den maritima industrin. Med kompetenser inom simulering, lättviktskonstruktion, elektronik, hydraulik, aerodynamik och hydrodynamik, utvecklar Artemis Technologies bärplansbåtar för passagerartrafik.

2022 lanserade Artemis Technologies Pioneer of Belfast, världens första kommersiella, noll-emission, bärplansbåt. Sedan dess har de lanserat EF-12 Escape, en lyxig vattentaxi för ekoresorts och smarta städer runt om i världen; och sommaren 2024 kommer världens första 100 % elektriska, nollutsläppsfolieringsfärja att sjösättas i havet utanför Belfast, Nordirland för testning.

På Connected to the Ocean kommer vi att träffa chefen för marknadsföring och kommunikation på Artemis Technologies, Gail Cook som berättar mer.

Artemis Technologies bidrar med ett tydligt och stort tekniskt stöd till den svenska dam- och ungdomssatsning i America’s Cup, Swedish Challenge.