Gotland Runt evenemanget på Djurgården är hållbarhetscertifierat

Vi är stolta över att kunna berätta att Gotland Runt evenemanget på Djurgården är hållbarhetscertifierat. Certifieringen Hållbart Evenemang är en kvalitetsstämpel framtagen av Greentime med syfte att driva hållbarhetsarbetet inom evenemangsbranschen framåt.

Tillsammans med Greentime har KSSS genomlyst och dokumenterat alla steg från planering till genomförande av Gotland Runt evenemanget 2023 och har nu blivit godkänt som ett certifierat hållbart evenemang. Standarden för certifieringen utgår från de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, och granskas av oberoende revisorer.

KSSS strävar efter att bedriva sin verksamhet på ett långsiktigt hållbart sätt och har sitt första fokus i miljöfrågor, som i förlängningen även har ekonomiska och sociala implikationer. Vi inkluderar även vikten av en hållbar organisation.

För Gotland Runt evenemanget har KSSS höga ambitioner både på kort och lång sikt. Utgångspunkten är att genomlysa och fokusera på evenemangets miljöpåverkan, vårt sociala ansvar och ekonomiska tänkande i små och stora frågor.