KSSS arrangerar deltävling 1 av Allsvenskan den 12-14 maj

Ingen har väl gått miste om att KSSS har erövrat sex förstaplatser och två andraplatser under de 8 år som Allsvenskan i segling har genomförts. Nu är det dags att komma ner till Sjövillan och heja fram KSSS lag till en bra start i årets Allsvenska som har sin första av fyra delseglingar i Saltsjöbaden den 12–14 maj.

I Allsvenskan 2023 tävlar 18 klubbar i fyra delseglingar, Saltsjöbaden 12-14 maj, Långedrag 2-4 juni, Åmål 18-20 augusti och Strängnäs 15-17 sept. Under en helg seglas inte mindre än 46 race på vardera c:a 15 minuter med sex J/70 båtar i varje. De tre bästa klubbarna efter säsongen blir inbjudna att delta i Sailing Champions League 2024.  

Konceptet sprintsegling kan kanske inte kallas nytt längre, men det är en väldigt spännande och publikvänlig utveckling av segelsporten.Banan ligger nära land och det är lätt att följa spänningen från antingen landbacken eller via de proffsiga live-sändningarna via Facebook eller youtube. 

I KSSS lag under deltävling 1 tävlar: Erik Norlén, Sissel Engdahl, Niklas Norlén, Mikael Lindqvist och Malin Tengström. 
Följ laget närmre på KSSS instagram under helgen.

Helgens program ser ut så här, efter varje dag kommer det erbjudas aftersail: 

Fredag  
12.00 Varningssignal för första start 

Lördag  
09.00 Varningssignal för första start 

Söndag  

09.00 Varningssignal för första start 
14:30 Finalsegling 

Vi uppmanar nu våra medlemmar att komma ner och bidra till stämningen. Det utlovas högkvalitativ segling, medlemsmöte klockan 14.00 på lördagen samt lite gott tilltugg.  

Tävlingarna kommer sändas live varje dag på facebook  och på seglarförbundets youtube-sida

 
Varmt välkomna! 


Bilder: Daniel Stenholm (Allsvenskan deltävling 4 2022)