KSSS e-Sailing

En grupp av KSSS medlemmar har sedan en tid tillbaka tagit initiativ till en egen virtuell kappseglingsaktivitet med den ledande seglingsspelsleverantören Virtual Regatta.

Spelet som används är gratis och kan spelas via dator eller mobil/surfplatta. Man kan då segla både publika race men därtill även KSSS egna regattor eller tom upp till VM nivå om man önskar. Även om appen är gratis finns det dock, som så ofta, lite funktioner att köpa för digitala polletter inne i app:en. Polletter som även kan vinnas genom de publika racen.

Kommunikationen i KSSS e-Sailing sköts via en Facebook grupp, med närmare 200 medlemmar efter bara några veckors aktivitet.

KSSS måndagsrace

KSSS egna race sker på måndagskvällar. Därtill finns det många medlemmar som önskar träningsrace fler dagar i veckan, vilket vi levererar lite mer spontant när intresset så motiverar.

KSSS vårcup i e-Segling

Måndagen 30 mars 2020 kommer vi även dra igång en KSSS vårcup i e-Segling, varvid varannan av måndagsseglingarna räknas in i en vårcup med prisutdelning senare i maj.

Varmt välkomna att anmäla intresse genom vår Facebookgrupp ”KSSS e-Sailing”, där information uppdateras regelbundet. Vi söker även några till tävlingsledare, så fundera på om det kan passa er? KSSS bjuder då på licensavgiften som krävs för TL, så länge vi har den digitala säsongen igång.