Läger

Coronaviruset

Vi jobbar för att sommarens läger ska genomföras som planerat och vi tar emot anmälningar som vanligt. Just nu kan dock tyvärr varken vi eller experterna avgöra hur länge Coronautbrottet kommer att pågå, men vi hoppas att det inte ska påverka sommarens läger. Vi följer utvecklingen hela tiden, och går efter de beslut som myndigheterna tar.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad, men vi planerar alltså för att sommarens läger kommer att genomföras och ber dig ödmjukast att ha tålamod.

Anmälan till sommaren 2020

Under sommaren deltar ca 750 barn på KSSS läger på fem olika anläggningar: Lökholmen, Långholmen, Klockaruddsholmen, Saltsjöbaden och Ranängen. 175 instruktörer, meckar, kockar o.s.v. deltar också i sommarens läger. Totalt är nästan 1 000 personer inblandade i vår lägerverksamhet varje år.

DAGLÄGER

Daglägren är för våra allra yngsta, 8 till 10-åringar, vi seglar optimist och lär oss seglingens grunder, knopar och sjövett. Dagarna börjar 09:00 och avslutas klockan 16:00. Alla deltagare tar med sig egen lunch. Det är ett läger i Saltsjöbaden och ett Ranängen (i Djursholm) första och sista veckan på sommarlovet. Dessutom ett läger på Klockis (Klockaruddsholmen, under Djuröbron) vecka 32.


LÄGER PÅ LÖKHOLMEN

På KSSS stora lägerö Lökholmen (vid Sandhamn) anordnas sju läger med plats för sammanlagt 450 barn och ungdomar.Dagen börjar kl 07:00 varje morgon och sedan väntar en hel dag med segling. Efter middagen anordnas det kvällsaktiviteter, vilka kan vara allt från fotbollsturnering och skattjakt till disco och talangjakt. Barnen bor i stugor med åtta personer i varje rum.


KONFIRMATIONSLÄGER PÅ LÅNGHOLMEN

KSSS har en lång tradition av att arrangera konfirmationsläger. Varje sommar anordnas tre konfirmationsläger som är 3 veckor långa. Det finns plats för 44 konfirmander på vardera, jämt fördelat mellan pojkar och flickor. Under lägren bor de i stugor med fyra personer i varje rum.


INSTRUKTÖR

Varje år jobbar ett hundratal ungdomar på KSSS seglarläger, seglarskolor och konfirmationsläger som instruktörer, meckar eller i köket. Att vara KSSS instruktör innebär mycket arbete men man får stora erfarenheter och möjligheter till utveckling, och framför allt många skratt och goda vänner.

Under vintern passar vi på att utbilda våra ledare. Varje år utbildar vi nya lägerchefer där alla får genomgå ett lägerchefs- och mentorprogram. Därutöver erbjuder vi utbildningar från Riksidrottsförbundets och Svenska Seglarförbundets olika steg, motorbåtsutbildning, navigationsutbildningar i olika nivåer, hjärt- lungräddning och andra sjukvårdsutbildningar - allt för att göra vår verksamhet ännu bättre och roligare.


Vår verksamhet bygger på engagemang och frivillighet och vi är glada över att så många barn och ungdomar vill gå på våra läger.

Många barn har hittat glädjen i segling och rekordmånga lägerbarn har tagit steget över till vår träningsverksamhet i Saltis och Ranängen. Möjligheten att få fortsätta träffa sina lägerkompisar och segla tillsammans under vår och höst gör det hela ännu roligare och bäddar dessutom för en fin tillväxt av duktiga seglare inom klubben. Mer om träningsverksamheten hittar du här.