Läger

Under sommaren deltar ca 750 barn på KSSS läger på fem olika anläggningar: Lökholmen, Långholmen, Klockaruddsholmen, Saltsjöbaden och Ranängen. 175 instruktörer, meckar, kockar o.s.v. deltar också i sommarens läger. Totalt är nästan 1 000 personer inblandade i vår lägerverksamhet varje år.

Anmälan till sommaren 2020 öppnar 15 november kl 12:00

Vår verksamhet bygger på engagemang och frivillighet och vi är glada över att så många barn och ungdomar vill gå på våra läger. Men vad kan å andra sidan vara bättre än en sommar med sol, segling och skärgård? Många barn har hittat glädjen i segling och rekordmånga lägerbarn har tagit steget över till vår träningsverksamhet i Saltis och Ranängen. Möjligheten att få fortsätta träffa sina lägerkompisar och segla tillsammans under vår och höst gör det hela ännu roligare och bäddar dessutom för en fin tillväxt av duktiga seglare inom klubben. 

Under vintern passar vi på att utbilda våra ledare. Varje år utbildar vi nya lägerchefer där alla får genomgå ett lägerchefs- och mentorprogram. Därutöver erbjuder vi utbildningar från Riksidrottsförbundets och Svenska Seglarförbundets olika steg, motorbåtsutbildning, navigationsutbildningar i olika nivåer, hjärt- lungräddning och andra sjukvårdsutbildningar - allt för att göra vår verksamhet ännu bättre och roligare.

Läs mer om våra läger på följande länkar:

DAGLÄGER

I Saltsjöbaden, Ranängen (i Djursholm) och på Klockis (Klockaruddsholmen) anordnar KSSS sammanlagt sju dagläger med plats för totalt 175 barn. Dessa är för våra allra yngsta, 8 till 10-åringar. På daglägren seglar vi optimist och lär oss seglingens grunder, knopar och sjövett. Dagarna börjar 09:00 och avslutas klockan 16:00. Alla deltagare tar med sig egen lunch.


LÄGER PÅ LÖKHOLMEN

På KSSS stora lägerö Lökholmen (vid Sandhamn) anordnas sju läger med plats för sammanlagt 450 barn och ungdomar. Dagen börjar kl 07:00 varje morgon och sedan väntar en hel dag med segling. Efter middagen anordnas det kvällsaktiviteter, vilka kan vara allt från fotbollsturnering och skattjakt till disco och talangjakt. Barnen bor i stugor med åtta personer i varje rum.


KONFIRMATIONSLÄGER PÅ LÅNGHOLMEN

KSSS har en lång tradition av att arrangera konfirmationsläger. Varje sommar anordnas tre konfirmationsläger som är 3 veckor långa. Det finns plats för 44 konfirmander på vardera, jämt fördelat mellan pojkar och flickor. Under lägren bor de i stugor med fyra personer i varje rum. 


INSTRUKTÖR

Varje år jobbar ett hundratal ungdomar på KSSS seglarläger, seglarskolor och konfirmationsläger som instruktörer, meckar eller i köket. Att vara KSSS instruktör innebär mycket arbete men man får stora erfarenheter och möjligheter till utveckling, och framför allt många skratt och goda vänner.