Sandhamn

KSSS traditionsrika seglarcentrum i Stockholms yttersta skärgård har unika möjligheter för havskappsegling. KSSS gästhamnar har plats för över 400 båtar på Sandhamn, Lökholmen och Telegrafholmen. Välkommen!

Hamnbeskrivning

Gästhamnen på Sandhamn består av tre pontonbryggor med mellanliggande kajer framför Seglarhotellet. Hamnen är öppen från sista helgen i april till sista helgen i oktober. Bryggorna bemannas av hamnvakter från KSSS som du lätt känner igen på deras röda jackor och blå pikéer. Hamnvakterna finns där för att hjälpa dig som gäst, tveka aldrig att fråga eller be om hjälp!

Gästplatser

Det finns ca 150 gästplatser på Sandhamn. Under högsäsong finns KSSS Tender utanför hamnen för att hjälpa till och lotsa in båtar till rätt plats. Ta alltid kontakt med tendern eller en hamnvakt innan du lägger till. Reserverade platser är markerade med skyltar. 
Gästhamnen har 17 st bokningsbara platser som bokas via www.dockspot.com, bokningsavgift tillkommer utöver hamnavgiften och du hittar mer information under Bokningsvillkor i menyn här till höger.

Fartbegränsning

Från leden norr om Sandön till syd om Lökholmen är fartbegränsningen högst 5 knop.
Vi ber er tänka på båtens svall när ni passerar gästhamnen.

Förtöjning

I hamnbassängen nedanför Seglarhotellet förtöjer man med hjälp av mooringlinor som är fästa vid bryggorna. Linan går därifrån ner till botten där den fäster vid en kätting. Det blir alltså som ett fast installerat ankare. Vid frågor eller funderingar går det alltid bra att ringa till hamnkontoret alt. ta kontakt med hamvakterna som står på bryggorna! ANKRING FÖRBJUDEN. 

Lökholmen

Passbåten tar er över från Sandhamn till det lite lugnare Lökholmen. Här finns plats för ca 200 gästande båtar. I anslutning till hamnen finns duschar, toaletter och bastu. 
På Lökholmen finns även ett vandrarhem med fem rum som bokas via Agendo.

https://booking.agendo.io/profiles/69/services/


Mer information om Lökholmen finner du här. Tidtabell för passbåten finner du här.

Kontakt

Hamnkontor Sandhamn: 070 - 213 20 68, [email protected]