Träning Saltsjöbaden

I Saltsjöbaden har vi grupper för de som är helt nya till segling och ända upp till hög internationell nivå.

Träningsverksamheten i Saltis har en Facebook-sida

För mer info och träningstider gå in på respektive grupp nedan:

OBS: Medlemskap och betald träningsavgift är obligatoriskt för att delta i KSSS träning. Klicka här för att komma till vår webbshop.


Optimistjolle

I Saltsjöbaden erbjuder vi träning i optimistjolle på olika nivåer. Vi har träningsgrupper från grön upp till svart nivå och vi inriktar oss mot kappsegling och idrotten segling. 


Saltsjöbaden Cup

Saltsjöbaden Cup är en seglingsserie arrangerad av föräldrarna till barn som seglar optimist i KSSS Saltsjöbaden. Cupen är ett ypperligt tillfälle för våra seglare att få träna och lära rutiner etc kring kappsegling. 


29er

KSSS erbjuder träning för 29er i Saltsjöbaden.  


ILCA 4,6,7/RS AERO/OK

Laserträningen riktar sig till alla riggstorlekar i Laserklassen. Träningen är anpassad för de som kappseglar på nationell och internationell nivå.


Laser Master

I den ordinarie Laserträningen erbjuder vi ett träningsalternativ för de som vill träna på hög nivå men inte flera gånger i veckan.  Master är välkomna att delta på Torsdagar och Lördagar mot reducerad avgift. 


F18

F18 är den flerskrovsklass som KSSS har träningar för. Den riktar sig till både äldre ungdomar och vuxna. 


Moth/Waszp/505

KSSS erbjuder nu båtplats för klasserna Moth, Wazp och 505 på KSSS anläggning i Saltsjöbaden.


J/70

J/70-fleeten seglar i Saltsjöbaden under torsdagar. J/70 är kölbåt som KSSS och klassen riktar sig till både äldre ungdomar och vuxna.


KSSS J/70 Clinic

Efter förra årets succe fortsätter KSSS 2020 med KSSS J/70 Clinic (fd Andelssegling). Med fyra stycken klubbägda J/70 tävlingsbåtar arrangerar KSSS organiserad träning för dig som har tidigare seglingserfarenhet. Ett medlemskap i KSSS J/70 Clinic innebär i kort att du seglar och KSSS tar hand om allt rörande service, vinterförvaring och finmeck. Mer segling - mindre ägande!

 

KSSS Sprint Clinic

Kort intensiv kappsegling, möjligheter att tävla över hela landet och internationellt utan att behöva äga sin egen båt. Det är sprintsegling. Formatet med snabba korta seglingar och tillhandahållna båtar växer nu såväl i Sverige som internationellt. KSSS gör en unik satsning genom att erbjuda sprintsegling till klubbens ungdomar och yngre vuxna. Vi kallar det KSSS Sprint Clinic.

 

KSSS Offshore Clinic

Segla offshore på professionell nivå eller kanske bara bli en riktigt vass havskappseglare? Då kan vi hjälpa dig på vägen genom KSSS Offshore Clinic - en ny utbildning som startade 2019 och kommer åter igen att köras säsongen 2024.

 

Träningsavgifter - Saltsjöbaden 2024:

Optimist grön 1 850 kr inkl. båthyra (krav på medlemskap)
Optimist blå 2 000 kr / termin
Optimist röd 3 000 kr / termin
Optimist svart 3 500 kr / termin
29er 2 500 kr /  per person och termin
Laser Std/Radial/4.7 3 500 kr / termin
Laser Master 2 000 kr / termin
Moth 2 500 kr / Enbart båtplats för vår och höst (ej vinterförvaring)
F18 6 000 kr / Helår samt båt för vår och höst (ej vinterförvaring)
505 3 000 kr / Enbart båtplats för vår och höst (ej vinterförvaring)

OBS: Medlemskap ingår ej i träningsavgiften utan betalas separat.

Vid frågor kontakta: [email protected]