Instruktör

Varje år jobbar ett hundratal ungdomar på KSSS seglarläger, seglarskolor och konfirmationsläger som instruktörer, meckar eller i köket. Att vara KSSS instruktör innebär mycket arbete men man får stora erfarenheter och möjligheter till utveckling, och framför allt många skratt och goda vänner.

För att bli instruktör söker du till instruktörsuttagningen senast den 10 september, den genomförs den 18 september 2021. För att söka måste du vara född 2005 eller tidigare. Är du under 19 år kommer du första året att gå som praktikant på ett utav lägren. Läs mer här.

UTTAGNINGEN TILL SOMMAREN 2023 GENOMFÖRS UNDER AUGUSTI/SEPTEMNBER 2022. MER INFO KOMMER UNDER SOMMAREN.

Det är inget krav att du gått Instruktörslägret för att söka som instruktör.

Utbildning av Instruktörer

KSSS bedriver lägerverksamhet på tre öar och två träningsanläggningar. Totalt utbildas nästa 700 barn av 180 instruktörer på en sommar. Vår ambition är hög! Vi vill arrangera de bästa lägren vi förmår, läger som håller högsta klass vad gäller säkerhet, trygghet, kunskap och glädje. För att kunna uppnå våra mål behöver vi de bästa lägercheferna, gruppchefterna och Instruktörerna. Under vinterhavlåret genom går alla våra instruktörer olika utbildningar inom ledarskap och sjömanskap.

Som lägerchef ute på våra öar ansvarar du för upp till 75 elever och 30 instruktörer under mellan fem dagar och upp till tre veckor. Det är ditt ansvar att, med stöd från KSSS kansli och Juniorkommitté, se till att alla är säkra, trygga, tillskansar sig kunskaper utifrån sina förutsättningar och skapar fantastiska sommarminnen. Ett ansvarsfullt, krävande och väldigt roligt uppdrag.