Läger på Lökholmen

Kvarglömda kläder Kvarglömda kläder från sommarens läger finns på kansliet i Saltsjöbaden tom 15 september, sen skickas de till välgörenhet. Saknar ni något går det bra att maila och fråga på [email protected] om det ev. finns i slarvlådan :)

Seglarläger på Lökholmen vänder sig till de barn/ungdomar som vill segling och uppleva Stockholms underbara skärgård. På Lökholmen får man vara barn, leka, segla och ha skoj! Instruktörerna blir också barn på nytt, speciellt på kvällarna när kvällsaktiviterna drar igång, med olika teman som "Catch the Flag", baklängesdagen, Emil-dagen, disco, fotbollsmatcher och mycket mera. Fantasin är det verkligen inget fel på hos våra duktiga instruktörer.

Maten som serveras går inte av för hackor, det är allt från tacos till korv stroganoff och alltid goda grönsaker därtill. Vissa kvällar blir det varm choklad och ostmacka! 

Att vara på Löken, ger härliga minnen för livet!

COVID 19 

Folkhälsomyndigheten har sagt att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och det är viktigt att barnen i så stor utsträckning som möjligt kan fortsätta med sina normala aktiviteter.

Kollo och liknande lägerverksamheter för barn och ungdomar (födda 2002 eller senare) kan hållas i mindre grupper och genomföras i närområdet. 

I vår planering anpassar vi vår verksamhet för att säkra att vi följer Folkhälsomyndighetens gällande rekommendationer. Kansliet och JK arbetar tillsammans med våra lägerchefer, kökschefer och gruppchefer för att minimera risken för smittspridning på alla sätt vi kan.

Utöver detta behöver ni, alla våra lägerdeltagare och föräldrar, ta er del av ansvaret. Vi kommer återkomma med vilka regler som gäller strax innan varje läger men några övergripande punkter att tänka på redan nu;

 • Håll er uppdaterade om regelverk och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och 1177 (www.fhm.se och www.1177.se ).
 • Om en lägerdeltagare känner dig det minsta sjuk i samband med lägerstart skall lägret avbokas – vi har infört generösa avbokningsregler för att underlätta.
 • Under hela lägret måste det finnas en anhörig som vi kan nå dygnet runt och som har möjlighet att hämta eleven inom ett par timmar från första kontakt.

Förändrade avbokningsregler

I och med Covid-19 har vi anpassat våra avbokningsregler. Vi återbetalar hela lägeravgiften minus en liten administrativ avgift på 300 kr oavsett när ni bokar av. Kontakta Marie Bratt på [email protected] om du har frågor kring detta.

Läger 1, 2 & 3

Vi seglar RS Quest, Laser, C55 och IF-båtar. Varje läger har 70-75 deltagare och ca 25 instruktörer, kockar och meckar. 

Opti 1, 2 & 3

Optimistlägren vänder sig till 9-11 åringar. Här seglar vi optimistjolle och C55 i tre olika grupper. Antalet deltagare på optimistlägren är 50-55 barn och ca 15 instruktörer, kockar och meckar.

Instruktörsläger

KSSS läger för grundläggande instruktörsutbildning strävar efter att utbilda och utveckla ungdomar till att bli bra instruktörer inom segling och lägerverksamhet.
Lägret vänder sig till dig som är 16 år eller äldre.


Trivselregler

Som elev på KSSS öar är det viktigt att du följer lägrens ordningsregler. De har kommit till för att skapa trivsel för såväl elever som ledare och för att alla skall ha så roligt som möjligt.

Under lägret är det helt mobilfritt. Inga mobiltelefoner, dator och andra elektroniska enheter är tillåtna.

Alla på KSSS läger...

 • har rätt att känna sig trygga
 • har rätt att bli bemötta med hänsyn och respekt
 • har rätt att trivas och få nya kamrater
 • har rätt att ha en trevlig och rolig lägervistelse

På KSSS läger ingriper vi...

 • då vi ser någon far illa
 • mot våld, mobbning, diskriminering och kränkande handlingar
 • då ordningsregler bryts

Som deltagare på KSSS seglarläger skall du...

 • respektera alla andra deltagare på lägret
 • respektera ledarna och deras tillsägelser
 • vara rädd om de lokaler och material som vi använder
 • hjälpa till att städa inom de områden vi vistats på
 • komma i tid till alla aktiviteter och uppställningar
 • inte störa pågående lektioner eller andra aktiviteter
 • ersätta skadegörelse som du orsakar medvetet
 • följa ordningsregler för matsalen
 • alltid bära flytväst när du vistas på eller i båt/brygga

Hemskickning av elev

Den elev som inte följer den ordning och de regler som gäller på KSSS kan bli hemskickad under lägertiden. Detta kan gälla tex kränkande beteende mot annan elev eller ledare. Vid hemskickning av elev återbetalas ingen lageravgift till föräldrarna.

Hemskickning sker efter samtal med anhöriga.

Det måste finnas en anhörig eller vän till familjen i Stockholms närområde som vi kan nå dygnet runt vid eventuell sjukdom eller skada.

Kvarglömda kläder

Kvarglömda kläder från sommarens läger finns på kansliet i Saltsjöbaden tom 15 september, sen skickas de till välgörenhet. Saknar ni något går det bra att maila och fråga på [email protected] om det ev. finns i slarvlådan :)