North American Station 2023 New England Cruise

NEW ENGLAND ESKADER 2023

North American Station of the Royal Scandinavian Yacht Clubs &Nyländska Jaktklubben, NAS, kommer i juli 2023 arrangera en eskader segling i New England i området kring Cape Code & the Islands.

Eskadern börjar och slutar i Newport och man kommer att segla till bl a Martha´s Vineyard, Nantucket, Hyannisport, New Bedford och Buzzards Bay. Eskadern kommer att pågå i 2 veckor mellan den 1 och 15 juli. Man planerar för mellan 25 – 50 deltagande båtar varav man hoppas att ca hälften seglas av besättningar från de fem skandinaviska klubbarna.

Det finns ett antal charterbolag i Newport området som erbjuder möjlighet att hyra båtar i storleksordningen 40 – 50 fot vilket möjliggör att fler kan slå sig samman och hyra en båt gemensamt. För den som vill uppleva området utan att segla egen båt hoppas NAS att kunna erbjuda upp till 14 platser ombord på segelfartyget Loyal som seglar med eskadern.

Intresseanmälan är i detta läge inte bindande utan till för arrangörernas planering. 

Om du vill veta mer om NAS så finns mer information på KSSS hemsida under rubriken ”Medlem”

Om du är intresserad av att vara med om denna upplevelse eller ha mer information, kontakta Robert Hansson, Internationella kommittén, tel 072 556 29 00 eller skicka ett mail till [email protected]