Telegrafholmen

Välkommen till KSSS Telegrafholmen!

Aktuellt

Gästhamnen är öppen mellan 26 april till 1 oktober. 

Gotland Runt

28 jun-4 jul

Under perioden arrangerar KSSS Gotland Runt med start från Sandhamn. Gästhamnen i Sandhamn kommer att vara avsedd för tävlingsbåtar. Telegrafholmen kommer till viss del att användas som hamn för tävlingsbåtar men också hamn för bobåtar.

Innan vi vet antalet och storleken på de tävlande kan vi inte erbjuda möjlighet till bokning av platser för externa men vi kommer att öppna upp så snart vi kan då vi verkligen vill att det ska vara många båtar i våra hamnar på Sandhamn, Telegrafholmen och Lökholmen.

Hamnbeskrivning

Gästhamnen på Telegrafholmen består av pontonbryggor på Norra sidan av Telegrafholmen. Hamnen är öppen från Maj till September. Bryggorna bemannas av hamnvakter från KSSS som du lätt känner igen på deras röda jackor och blå pikéer. Hamnvakterna finns där för att hjälpa dig som gäst, tveka aldrig att fråga eller be om hjälp!

Gästplatser

Det finns ca 80 gästplatser på Telegrafholmen för båtar i alla storlekar. Ta alltid kontakt med en hamnvakt innan du lägger till. Reserverade platser är markerade med rosa dockspot skyltar. 
Gästhamnen har bokningsbara platser som bokas via www.dockspot.com, bokningsavgift tillkommer utöver hamnavgiften.
För båtar över 50 fot ber vi er skicka ett mail till [email protected]

Fartbegränsning

Fartbegränsningen i hela området är 5 knop.
Vi ber er tänka på båtens svall när ni passerar gästhamnen.

Förtöjning

I hamnen förtöjer man med hjälp av mooringlinor som är fästa vid bryggorna. Linan går därifrån ner till botten där den fäster vid en kätting. Det blir alltså som ett fast installerat akare. 
För större båtar erbjuder vi långsidesförtöjning och för mindre båtar förtöjning mellan Y-bommar.

ANKRING FÖRBJUDEN.

Kontakt

Hamnkontor Telegrafholmen: 070-213 20 66, [email protected]