KSSS satsar på det nya formatet Sprintsegling.

Sprintsegling är korta direktdömda kappseglingar på ca 15 minuter i tillhandahållna båtar som roteras mellan de deltagande besättningarna. Banan är en kryss/länsbana med gater både vid kryss och länsrundning. Formatet har växt fram under Seglingens Mästare, Allsvenskan Segling och andra nationella klubbserier i bland annat Tyskland och Danmark.

Det första Svenska Mästerskapet i Sprintsegling arrangerades 2021 av KSSS i Saltsjöbaden där 18 team från sju klubbar gjorde upp om titeln att bli svensk mästare i sprintsegling. Hela 33 st seglingar genomfördes på två dagar.

Här hittar du resultatet från SM, klicka HÄR

Seglingarna från SM livesändes och ligger på Youtube:

Lördag 

Söndag 

  

Träning

Hur går man då tillväga för att kunna vara med och träna sprint på KSSS?

Man kan som team köpa en träningsandel som ger en plats på sprintträningen samt möjlighet till egenträning när båtarna är lediga. Träningen är på onsdagskvällar och leds av en erfaren seglare/tränare för att snabbt lyfta teamens nivå. Här anmäler du ditt team:

www.ksss.se/j70clinic


Ambitionen är att våra team ska delta på klubbens sprintkappseglingar men även också åka iväg och tävla på andra sprinttävlingar runt om i Sverige och utomlands.

 

Kappsegling

Fler och fler klubbar är intresserade av sprintformatet och 2022 arrangerar KSSS tre öppna sprinttävlingar, en damsprint och ett klubbmästerskap som man kan anmäla sig till och delta på.

Man anmäler sig till dessa på: www.ksss.se/kappsegling

 

Sprint SM

Sprint SM seglas 2022 år i Göteborg hos GKSS den 24-25 september.

2022 kommer det att finnas följande möjlighet att kunna kvala in till Sprint SM.

  • SM-kval väst / Karlsborg 1/5 (3 platser)
  • SM-kval ost / KSSS (2 kval med totalt 3 platser) 12/6 samt 5/9
  • SM-kval norr / Gefle 6/8 (3 platser)
  • SM-kval syd / Skåne seglarförbund har fått frågan, återkommer med besked.

 

Allsvenskan Segling

Allsvenskan i segling är en ligaserie för svenska klubblag som startade 2015 och som arrangeras av Svenska Seglarförbundet. 18 st klubblag seglar fyra deltävlingar per säsong för att kora årets bästa klubb. KSSS har haft stora framgångar och har vunnit hela sex gånger av de sju år som Allsvenskan arrangerats. KSSS lagledare är Anders Bengtsson och mer om klubbens Allsvenskasegling hittar du här: www.ksss.se/kappsegling/allsvenskan

Mer information om Allsvenskan Segling här: www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan

 

Kontakta oss

Vill du veta mer kontakta Hans Broman på 072-5359582 eller [email protected]

 

Intresseanmälan - Sprint Clinic 2022