OS-vattnen

Den 26 juli - 11 augusti 2024 genomförs de olympiska sommarspelen i Paris. Tävlingarna i segling kommer att avgöras i Marseille.

Seglingstävlingarna vid Paris 2024 kommer att hållas i staden Marseille vid Medelhavets kust. Roucas-Blanc Marina, som kommer att kallas Marseille Marina under Paris 2024 Olympiska Spel, har anpassats för att arrangera en tävling i olympisk skala.


Platsens exceptionella exponering mot Marseilles Plages du Prado kommer att göra det möjligt för de tusentals åskådare som tar sig dit 2024 att följa händelserna på nära håll. Kvaliteten på vattenförhållandena utanför Marseilles kust, med relativt konstant vind och en kustkonfiguration som är korrekt orienterad i förhållande till de dominerande vindarna, utan några strömmar eller tidvatten, kommer att säkerställa idealiska taktiska och strategiska förhållanden för tävlande.
Staden Marseille kommer också att vara värd för några av de olympiska fotbollsmatcherna på Stade Vélodrome.


Marseille Marinas kapacitet: 14 000 personer, med sittplatser och ståplatser. Arbetet pågår för att bekräfta genomförbarheten av en fan zone runt tävlingsområdet som skulle göra det möjligt för tusentals åskådare att titta på tävlingarna från bekvämligheten av sina egna fartyg.