Konfirmationsläger

KSSS har en lång tradition av att arrangera konfirmationsläger. Till sommaren anordnas tre konfirmationsläger med 44 deltagare på varje läger, hälften flickor och hälften pojkar. Under lägren bor konfirmanderna i stugor med fyra personer i varje rum. Varje läger är tre veckor långt.

Under veckorna på Långholmen ägnas halva dagen åt konfirmationsundervisning och halva dagen åt segling. Undervisningens mål är framförallt att lära känna sig själv.

Konfirmanderna kommer att lära sig grunderna i kristen tro och få mycket tid att samtala kring och reflektera över existentiella och etiska frågor.

Seglingen sker i IF-båtar där 4 konfirmander placeras i varje båt och lär sig grunderna i kölbåtssegling och skärgårdsnavigering. Under lägret har vi en kortsegling (24 timmar) och en långsegling (4-5 dagar). Inga förkunskaper krävs.

Konfirmationen sker på den sista dagen – en söndag, med konfirmationsgudstjänst i Roslagskulla kyrka och efter gudstjänsten tar vi oss tillbaka till Långholmen för en trevlig konfirmationslunch.

Vanligast är att man konfirmerar sig det året man fyller 15 år.

Konfaläger på Långholmen en underbar upplevelse.

Det är här, man får träffa sig själv och sina blivande närmsta vänner!

Under 3 veckor i regn, solsken, kyla och värme. Värme är förövrigt nyckelordet för Långholmen, det är här man får uppleva en fantastisk värme mellan konfirmander, ledare och präst, så mycket värme och kärlek.

Att få vara så nära, under lång tid, utan mobiltelefoner, dator och andra elektroniska enheter, långsegling, frukost, lunch och middag, ja allt nästan allt gör man tillsammans.

Konfirmationsdagen, lägrets höjdpunkt i den vackra kyrkan Roslagskulla. Här får man tillsammans göra sina uppträdanden, sånger läsningar mm. Att få träffa alla föräldrar, syskon och släktingar, gör att man blir glad. Sen kommer tårarna när man inser att lägret är slut och man ska lämna sina nya vänner och helt plötsligt äta frukost, lunch och middag, själv! Men det brukar inte dröja länge tills första återträffen.

KSSS seglarkonfirmationsläger är något speciellt, något att minnas och ta med sig, resten av sitt liv.

En del som inte är döpta, väljer att göra det här hos oss på Långholmen, då bjuder vi in föräldrarna till cermonin och det brukar vara mycket fint och uppskattat.

ANHÖRIG TILL LÄGERDELTAGAREN 

Det måste finnas en anhörig eller vän till familjen i Stockholms närområde som vi kan nå dygnet runt vid eventuell sjukdom eller skada.

För mer information, klicka på någon av nedan länkar.