Praktisk information 2024

Lägret börjar 10:00 på Långholmen 18 juni för konfa 1, 9 juli för konfa 2 och 30 juli för konfa 3.

Ni lämnar av konfirmanden på fastlandet vid Östanå färjeläge en taxibåt avgår 9.30, alt kan man släppa av på någon av bryggorna på Långholmen.

Matbryggan: 59° 32,12 N,     18°34,47 E

IF-bryggorna: 59° 32,18 N,     18°24,60 E

Du kan följa vad som händer på lägret via Instagram @ksss_konfa

Konfirmationen i Roslags-Kulla kyrka

Lägret avslutas med konfirmation i Roslags-Kulla kyrka på den avslutande söndagen (7 juli för konfa 1, 28 juli för konfa 2 och 18 augusti för konfa 3).

Konfirmationsgudstjänsten börjar kl 10:00 och håller på till ca 12:00. Konfirmanderna åker direkt till kyrkan från Långholmen på morgonen.

Antalet gäster i kyrkan är begränsat till sex stycken per konfirmand (dvs endast närmaste familjen). Det går inte att boka specifika platser i kyrkan utan det är först till kvarn som gäller.

Observera att parkeringsmöjligheterna vid kyrkan är begränsade. Vi ber er därför samåka så gott det går.

Avslutning och möjlighet till besök på lägerön

Efter gudstjänsten i kyrkan kommer konfirmanderna att ta sig tillbaka till Långholmen med lägrets båtar för lunch och en enkel avslutning preliminärt ca kl 13:45 (15 min).

Konfirmanderna transporteras därefter tillbaka till Östanå färjeläge och är tillbaka med packning där ca kl 14:30.

I samband med avslutningen på Långholmen finns det möjlighet för de anhöriga som vill att komma över till ön och titta. KSSS bjuder på kaffe och kaka men ta gärna med er en egen picknickkorg om ni vill ha något mer att äta. 

OBS! Dessvärre har lägret bara ett begränsat antal båtar och har dessvärre ingen möjlighet att stå för transport över till ön mer än kanske ett fåtal anhöriga/föräldrar. Med erfarenhet från tidigare konfirmationsläger brukar det dock vara ett antal föräldrar som kommer med egen båt och mot en billig peng kanske dessa kan hjälpa till med transport över till ön.

Boende

Man bor tre till fyra per rum i fyra olika baracker. Varje rum har en till två faddrar. Boendefördelningen sköts av lägercheferna. Det går inte att önska sovkompisar - alla ska bli kompisar!

Gudstjänster

Inför lägret ska du deltagit vid minst tolv gudstjänster. Besök gärna både högmässor (söndagar kl 11) och veckomässor. För att hitta information om vart du kan gå i kyrkan, besök: www.svenskakyrkan.se. Skriv gärna ner eventuella funderingar från när du är i kyrkan och ta med anteckningar till konfirmationslägret. 

Konfirmationsundervisningen sker på svenska.

En dag på Långholmen

  •  7.15  Väckning
  •  8.00  Morgonuppställning, sedan frukost
  •  9.00   Konfapass med prästen
  • 12.00  Lunch
  • 13.00  Uppställning inför segling
  • 17.30  Uppställning inför middag
  • 18.50  Kvällsaktivitet
  • 21.00  Kvällsandakt
  • 22.00  Nattning med faddrar
  • 22.30  Släckt och godnatt 

Regler

Alkohol, tobak och andra droger är strikt förbjudet att ta med sig och bruka på lägre, skulle det förekomma resulterar det i att konfirmanden skickas hem med omedelbar verkan.

Vid misstanke om ovan förbehåller vi rätten att söka igenom konfirmandens väskor samt beslagta ovan nämnda föremål.

Föräldrarna ansvarar för att dessa regler efterföljs. Läs mer om KSSS trivselregler.

Kontakt under lägret

Det är inte tillåtet att använda mobilen under lägret. Lämna mobilen hemma eller lämna in den vid ankomst till lägret.  Konfirmanden får låna telefonen och ringa hem om det är nödvändigt. Vi ser helst att vi kontaktar er om det skulle behövas och att ni i förstahand kontaktar Marie på 0708-115929. Detta för att lägerchefterna ska kunna fokusera på att genomföra lägret på bästa sätt. 

Lägercheferna på Långholmen har mobil: 070-213 20 69 (kontakta Marie i första hand).

Vi har tyvärr ingen brevlåda och kan därmed inte ta emot någon post.

Vi ser fram emot att tillbringa tre fantastiska veckor med er! 

Om ni har några funderingar eller frågor inför sommaren kan du skicka ett mejl till lägeransvarig Marie Bratt på  [email protected] alt ringa direkt på 0708-115929