KSSS Äventyrseskader 2024

Vår äventyrseskader riktar sig till båtar som seglar med barn i åldern 8-13 år ombord. Syskon i annan ålder är självklart välkomna men aktiviteterna är anpassade för dessa åldrar.

Det blir en traditionell familjeeskader med fokus på att ha trevligt tillsammans med familjen och ge våra barn ett minne för livet. Vårt mål är att även vi föräldrar ska hinna njuta av solnedgången i sittbrunnen eller på klippan tillsammans.

Det kommer finnas organiserade aktiviteter och lekar varje dag för barnen för att stärka gemenskapen men även tid för egna aktiviteter.

En viktig del är förstås att alla känner sig inkluderade och för att lära känna varandra startar vi eskadern med välkomstdrink, utdelning av eskadertröjor till barnen och lite annat trevligt för att lära känna varandra. 

Vi kommer hålla oss till Stockholms skärgård för både start och avslutning. Rutt är dock inte helt bestämt ännu och kan anpassas efter förutsättningar som gäller i gruppen. Helt enkelt får väder, vind, och lust styra. Varje kväll håller vi skepparmöte där morgondagens rutt diskuteras och bestäms. Vi är två eskaderledare, Daniel och Anna, men vi hjälps åt så att alla blir väl förtöjda och kan komma iland.

Det finns en viktig regel - alla barn upp till 12 år skall ha flytväst – alltid – och alla föräldrar hjälps åt att hålla koll på alla barn. Denna eskader har ett max antal deltagande båtar om 7 stycken och vi kommer att ta ut en kölavgift om ca 1,000 kr per deltagande båt för att täcka vissa gemensamma kostnader. När vi gått igenom alla anmälningar, kommer vi att skicka ut en bekräftelse till de som fått plats och informera om hur ni betalar kölavgiften. 

Mer information om den preliminära planen skickas ut till anmälda besättningar när det börjar dra ihop sig (ca 2-3 veckor innan eskaderstart) 

Denna eskader är nu fullbokad, men det går bra att visa sitt intresse genom att göra en köanmälan. Vi arbetar aktivt med att stärka upp med fler eskaderledare för att kunna sjösätta ytterligare en eskader. 

För mer information kontakta någon av eskaderledarna eller gör en eskaderanmälan redan idag!

Daniel Rosengren, [email protected], 073-233 3272

Anna Hjalmarsson, [email protected], 070-849 75 61