KSSS Tonårseskader 2024

Denna eskader riktar sig till familjer som seglar med tonåringar (13-17 år) ombord.

Det blir en klassisk familjeeskader med fokus på att ha trevligt tillsammans och ge våra tonåringar ett minne för livet. Det blir en blandning av naturhamnar, solvarma klippor, sittbrunnskvällar, krogbesök och brygghäng. Det blir tid för både organiserade aktiviteter och oorganiserade äventyr såsom fiske, bastubad, skärgårdsjogg, och swimrun.

Vi startar eskadern i mellersta delen av Stockholms skärgård söndag den 9:e juli och inleder med en gemensam lära-känna-varandra kväll med välkomstdrink, snacks, utdelning av eskadertröjor till barnen/tonåringarna och lite annat trevligt. Varje kväll håller vi skepparmöte där morgondagens rutt diskuteras och säkerställs. Vi kommer att segla både korta och långa sträckor, men vi kommer att hålla oss inom Arholma-Landsort.

Vi är två eskaderledare, men vi kommer alla hjälpas åt när det kommer till att förtöja våra segelbåtar så att vi kommer iland i samma hamn. Denna eskader har ett max antal deltagande båtar om 7 stycken och vi kommer att ta ut en kölavgift om ca 1,000 kr per deltagande båt för att täcka vissa gemensamma kostnader. När vi har bekräftat er plats, så skickar vi ut information om hur man betalar kölavgiften.

Det finns en viktig regel - alla barn upp till 12 år skall ha flytväst. I övrigt finns inga skrivna regler. Man kastar loss när man vill och det är fritt fram att ta en avstickare från eskaderprogrammet om man vill ha en egen dag med familjen.

Mer information skickas ut till anmälda besättningar när det börjar dra ihop sig (ca 2-3 veckor innan eskaderstart). 

För mer information kontakta någon av eskaderledarna eller gör en eskaderanmälan redan idag!

Denna eskader är nu fullbokad, men det går bra att visa sitt intresse genom att göra en köanmälan. Vi arbetar aktivt med att stärka upp med fler eskaderledare för att kunna sjösätta ytterligare en eskader. 

Andreas Nordin[email protected], 076-888 1771

Claes Rinaldo[email protected], 076-859 1534