KSSS Eskader SmåPiraterna 2024

Eskadern SmåPiraterna, med start lördag den 30 juni och avslut fredag den 5 juli, riktar sig till båtar som seglar med barn i åldern 3-8 år ombord. Syskon i en annan ålder är självklart välkomna men aktiviteterna är anpassade för denna ålder.

Det blir en traditionell familjeskader med fokus på att ha trevligt tillsammans med familjen och ge våra barn ett minne för livet. Vårt mål är att även vi föräldrar ska hinna njuta av solnedgången i sittbrunnen eller på klippan tillsammans.

Det kommer finnas organiserade lekar/pyssel för barnen för att stärka gemenskapen men även tid för egna aktiviteter.

En viktig del är förstås att alla känner sig inkluderade och för att lära känna varandra startar vi eskadern med välkomstmingel, utdelning av eskadertröjor till barnen och lite annat trevligt för att lära känna varandra. 

Vi kommer hålla oss till Stockholms skärgård för både start och avslutning. Rutt är dock inte helt bestämt ännu och kan anpassas efter förutsättningar som gäller i gruppen. Helt enkelt får väder, vind, och lust styra. Varje kväll håller vi ett skepparmöte där morgondagens rutt diskuteras och bestäms. Vi är två eskaderledare, Anders och Anna, men vi hjälps åt så att alla blir väl förtöjda och kan komma iland.

Det finns en viktig regel - alla barn upp till 12 år skall ha flytväst – alltid – och alla föräldrar hjälps åt att hålla koll på alla barn. 

Denna eskader har ett max antal deltagande båtar om 7 stycken och vi kommer att ta ut en kölavgift per deltagande båt för att täcka vissa gemensamma kostnader. När vi har bekräftat er plats, så skickar vi ut information om hur man betalar kölavgiften. 

Mer information kommer kontinuerligt under våren till anmälda besättningar. Den preliminära planen fastställs och skickas ut till anmälda besättningar senast 2-3 veckor innan eskadern startar.

För mer information kontakta eskaderledaren eller gör en eskaderanmälan redan idag!

Anna Wallén, [email protected], 070 092 0535