Ansök om att representera KSSS på Femklubbsregattan 2023

Femklubbsregattan är ett årligen återkommande evenemang som samlar ungdomar från de nordiska, kungliga klubbarna, Nyländska Jaktklubben och North American Station (NAS) i en ärofylld kappsegling med sociala förtecken. Regattans primära syfte är nämligen just socialt - att knyta vänskapsband mellan klubbarnas unga medlemmar. Värdskapet cirkulerar mellan KSSS, GKSS, KDY, NJK, KNS och NAS.

FEMKLUBBSREGATTAN 2023

Värdklubb: Nyländska Jaktklubben, NJK, i Helsingfors.

När: Samling i Finland på kvällen den 26 juli. Evenemangsdagar: 27-30 juli. Middag och prisutdelning 30 juli. Avresa den 31 juli.

Plats: Kajholmen, samling på och avfärd från Blekholmen i NJK:s regi, se kartan här: Karta

Båttyp: J80

Allmän info: www.ksss.se/kappsegling/ksss-klubblag/femklubbsregattan/

 

Femklubbsregattan är ett årligen återkommande evenemang, vars värdskap cirkulerar mellan North American Station (NAS, KSSS:s outstation i USA) och de fem klubbar som är kopplade till NAS, nämligen de nordiska, kungliga klubbarna (KNS, KDY GKSS och KSSS) och Finländska jaktklubben (NJK). NAS är värdklubb dubbelt så ofta som de nordiska klubbarna, dvs ungefär vart tredje år. Mer om NAS här: www.ksss.se/medlem/north-american-station/.

Evenemanget brukar omfatta en organiserad träningsdag på plats och två race-dagar + måltider och sociala evenemang. Övernattning sker normalt i värdklubbens egna faciliteter. Seglarna är i år 4 stycken per klubb-team, i åldern 16-18 år. Femklubbsregattans huvudsyfte är socialt, dvs att stärka relationerna klubbarna emellan och att knyta nya vänskapsband - även om tävlingshornen brukar växa ut väl ute på vattnet där den ärofyllda vandringspokalen hägrar! Just nu bor den i en vitrin på andra sidan Atlanten hos NAS.

Oftast arrangeras Femklubbsregattan tillsammans med The Atlantic Round, TAR, som är ”vuxenversionen av Femklubbsregattan” – antingen tidsmässigt back-to-back med en överlappande gemensam middag, eller parallellt - som i år.

 

Intresseanmälan gör seglar-aspiranter via mejl till Anders Bengtsson [email protected], med kopia till [email protected]  senast den 15/5-2023.

I mejlets ämnesrad: Intresseanmälan, Femklubb 2023. Skriv varför du vill delta som seglare, och vad som meriterar dig för rollen!

Det är alltså Anders som tar ut KSSS:s klubblag, medan KSSS:s Internationella Kommitté genom Ylva Lindstedt organiserar det praktiska.

KSSS står för klubblagets resekostnader – i år med färja - till värdklubben och tillbaka. Värdklubben står för mat- och logikostnader under evenemanget. Fickpengar står seglare och själva för.