Deltävling två av Allsvenskan är avgjord

Deltävling två avgjordes i Långedrag med GKSS som värdklubb. KSSS seglade stabilt under helgen och låg inför dagens seglingar på en tredjeplats. Dagen avslutades med några tyngre race och KSSS slutade på en 6e plats.

Laget som representerade KSSS i helgen var Hedvig Liljegen, Hugo Liljegren, Fredrik Liljegren, Vanja Ramm-Ericson och Cecilia Jonsson.

Cicci om helgen:

- Lite struligt i sista två racen idag annars har vi gjort ett jättebra jobb hela helgen tycker jag! Härligt att se teamets utveckling! Hedvig har vågat ta ut svängarna och bland annat levererat fantastiska starter, Hugo har guidat oss med stabil hand över banan, Fredrik trimmat seglen till perfektion och Vanja har hållit koll på alla tampar där fram. Jag har haft fullt upp med att hinna hålla jämna steg! Vi har haft väldigt kul och lärt oss mycket. 

Det genomfördes 14 heat + en finalsegling under helgen och KSSS hade en fin serie med bland annat 4 förstaplatser och 3 andraplatser. 

- Man märker att de lag som seglat mer ihop har rutin på både båten och hur de ska segla smart vid sådan här typ av racing. Nu återstår två deltävlingar och då är det bara pallen som gäller för KSSS! 

Sotefjorden vann i helgen följt av Strängnäs och Stenungsund. 

Nästa deltävling av allsvenskan går i Åmål den 18:e augusti.

 

Bilder: Daniel Stenholm