Fantastisk avslutning på seglingshelgen i Saltsjöbaden

Efter lördagens tuffa och kluriga seglingar avgjordes de 19 klasserna i KSSS Olympic Class Regatta under söndagens avslutande tävlingar. Baggen bjöd på strålande sol och 3–6 m/s på de fem olika banorna. Under helgen genomfördes 124 starter med totalt 428 seglare. Alla har kämpat ute på Baggen under helgen med många spännande och täta dueller för att avgöra vilka som fick äran att stiga upp på prispallen.

Våra hemmaseglare från KSSS har presterat på topp under helgen och kammat hem hela 17 pallplatser. Roligt är också att våra svenska seglare blivit ordentligt utmanade av seglare från Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Kanada och Estland. De utländska seglarna kammade hem hela 10 pallplatser under helgen. Bland annat hade vi Norska ILCA 7 seglaren Hermann Tomasgaard på besök som vann sin klass och till vardags satsar mot OS. 

- Jag ville få in mer racing och det här är en go regatta med många seglare. Det är ganska skiftigt här, jag var nära på att välta på länsen när det kom ett tryck men det är kul. Härnäst för mig blir det träning i Marseille på OS vattnet, berättar Herman under lördagen.

KSSS OCR samlar allt från juniorer som seglar optimistjolle till elitsatsande OS seglare. Flera av våra svenska elitseglare har i helgen seglat Moth och Waszp, bland annat vår silvermedaljör från OS, Josefin Olsson, som till vardags seglar ILCA 6.

Under två dagar har KSSS hamnplan varit packad med båtar och totalt 700-800 personer har varit engagerade i regattan. Utöver drygt 400 deltagare har 120 funktionärer och mängder med stöttande föräldrar skapat en mäktig inramning under helgens stora seglarfest.

- Under mina 10 år här på den här regattan så toppar nog det här året, allting bara flyter på. Från vårt håll vill vi bara säga ett stort, stort, tack till alla funktionärer, säger Anders Bengtson, KSSS träningsansvarige om helgens regatta.  

Tack alla inblandade som hjälpt till att skapa en unik och minnesvärd höstavslutning under Sveriges största jolleregatta. Välkomna tillbaka till KSSS Olympic Class Regatta 2024!

 

Gå in på länken nedan för fullständiga resultat i samtliga klasser.