Ett kylslaget Spring Break kickade igång säsongen på Baggen!

April, regn och spännande försäsongssegling, så kan man sammanfatta årets första kappsegling på Baggensfjärden i Saltsjöbaden. KSSS Spring Break aspirerar på att vara en säsongsöppnare för J70 och F18 och till årets regatta samlades ett mycket starkt startfält med de flesta av ostkustens bästa besättningar närvarande. Extra kul att se deltagande från Strängnäs och Oxelösund!

Det har varit en intressant start på säsongen rent vädermässigt med ösregn, kyla och även lite sol. Lördagen inleddes med ett antal practice race för J70 och för F18 var det fokus på racing direkt. Vindmässigt bjöd lördagen på inledningsvis bra och ihållande vind för att senare övergå till stiltje och tidig återgång till hamnen.

Under söndagen bjöds det på mer stabil vind, 11 knop stadigt och något mer i byarna. För J70 klassen var det racedag och där var det spännande racing med bra tempo mellan seglingarna från seglingsledningen vilket uppskattades av deltagarna givet den något svalare temperaturen. Det var direkt tight racing och man kunde se att vissa team varit mer aktiva under vintersäsongen, exempelvis Elvis med Filip Engelbert och Team Pro4u med Patrik Forsgren. Teamen från Strängnäs och Oxelösund var snabbt i gång och anpassade sig väl efter Baggens förhållanden.

Totalt genomfördes fem race I J70 klassen och när dagen var till ända så stod Elvis med Filip Engelbert som vinnare tätt följda av Filip Larsson med team på en andraplats och Mattias Cederholm med team från Strängnäs Segelsällskap på en tredjeplats.

I F18 klassen genomfördes sex race och när helgen var över så stod Lundqvist/Lundqvist som vinnare följda av Linder/Brunnberg på en andraplats och Team John Bäck på en tredjeplats.

Stort tack för en väl genomförd segling med bra arrangemang och med ett bra startfält! För J70 klassen ser vi fram emot Saltsjöbadsregattan den 11–12 maj.

 

/Henrik Cavalli

KSSS Informationskommitté