Helgmöte med ICOYC

ICOYC står för International Council of Yacht Clubs. Det är den samarbetsorganisation mellan ledande båtklubbar i världen där KSSS har valts in.

Varje år hålls ett Europamöte på någon av klubbarna. I år föll valet på Norddeutscher Regatta Verein, en av Tysklands ledande klubbar.  Klubben ligger mitt i Hamburg, vid sjön Alstersee. Trots att sjön är liten är aktiviteten hög. Från Drakar till Optimister slåss om utrymmet på helgerna. 

Mötet fokuserar på kunskapsöverföring mellan klubbarna men också på att skapa medlemsvärden. ICOYC genomför också varje år en eskadersegling någonstans i världen. I år kommer den gå i USA på Chesapeak Bay nära Washington DC. KSSS medlemmar är mycket välkomna att medverka.

Det andra stora medlemsvärdet är möjligheten att besöka dessa klubbar. Många har restaurang, bar och ibland även hotell. I London exempelvis kan KSSS medlemmar bo mitt i London på Royal Thames Yacht Club. Oftast krävs dock ett introduktionsbrev, vilket lätt fås genom KSSS.

Mötet i Hamburg pågick i 2 dagar och behandlade också möjligheten att starta nationella klubbligor där klubbar kappseglar mot varandra likt fotboll eller hockey. Tanken är att när dessa finns runt hela Europa kan man också genomföra en Champions League i slutet av året med alla vinnande klubbar från hela Europa. Ett spännande koncept som redan fungerar i Tyskland och Danmark. Vi får se om det kan bli verklighet i Sverige.

Johan Hedberg
Klubbdirektör