Lättvinden dominerar på VM.

Josefin Olsson visar framfötterna

 Arrangörerna får slita för att få ihop racen nu när nästan alla klasser är igång. Högtrycket dominerar och små åskbyar ställer till förtret och det blir för lite vind att segla i.

Josefin kommer rätt på första kryssarna och litar på sin intuition, kunskap och erfarenhet i större sammanhang. Det är viktigt att göra som man tänker och hålla strategin klar, säger Josse. Det är lätt att göra det svårt och jag jobbar på att göra det enkla. Laser Radial har nu seglat halva tävlingen och som sagt det är mycket kvar och Högtrycket verkar inte ge sig de närmaste dagarna heller.

Jesper fick ett surt race idag, men kämpade tappert för att minimera poängförlusten till 30. Han räknar bort denna segling. Det är många i toppen som har en dålig segling. Laser klassen får en vilodag imorgon. 470 klasserna var längst ut idag, typ halvvägs till Portugal och trycket där ute var än lättare. Med ström i tillägg gjorde inte racet enklare. En 8:e i mål och ändå med i ”smeten” känns som en okey öppning.

Det blev en tung dag för våra brädseglare som rasade hårt i listan , där tyvärr Fanny Baumann missade guldfleeten och får fortsätta i silverfleeten imorgon. På herrsidan fattas det en segling och Adam Holm ligger fortfarande inom guldfleetsstrecket.

Imorgon går 49er ,49er FX och Nacra 17 in i matchen.

 Stay tuned !

KSSS Barometern efter två dagar i tävlingen. (Nationsplats inom parentes)

2.(2) Josefin Olsson, Laser Radial

7.(6)Jesper Stålheim, Laser Standard

15.(9)Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström. 470 herr

37.(18) Fanny Baumann RSX, dam

49.(25) Adam Holm, RSX herr

Julia Gross/ Cissi Jonsson, 49er FX

Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark, 49er

Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra 17

Följ resultaten på http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014

 

/ Björn Johansson