Våren är här och träningen är äntligen i gång!

Det är påskvecka och många av våra seglare i träningsverksamheten är spridda på olika träningsläger i Sverige, Italien och Holland samtidigt som elitseglarna börjar förbereda sig nere inför världscupen i Hyere, Frankrike.

I skrivande stund blåser det fina 7-11 m/s på Baggen och jag är på väg ut för att köra ett av dagens två träningspass med E-jollar och Lasrar som är hemma denna vecka och som passar på att köra lite extra träning. Under kvällen kommer F18 gänget och jag hoppas på att vinden står sig så vi får första ordentliga träningen i lite mer vind.

Kvällsträningen har nu officiellt varit i full gång sedan början på april tack vare den tidiga våren (Ranängen tjuvstartade lite i mars) och jag möts nu var kväll av sugna seglare och tränare som vill ut på vattnet. I slutet på april och början på maj drar våra träningsgrupper Blå- och Ljusblå optigrupp igång.

Det känns även fantastiskt bra att vi har fått med bra tränare till alla träningsgrupper både i Ranängen och i Saltis som nu kör på för fullt inför med sikte på vårens tävlingar. Våra tränare jobbar febrilt för att våra seglare ska hitta tillbaka efter vinterns uppehåll. Det ligger mkt fokus på båtfart, fila på båthantering och jobba med startteknik och vägval på banan för att vara förberedd nu när tävlingssäsongen börjar.

Säsongens första kval till Isaf Youth Worlds drar igång för Laser Radial nere på Råå helgen efter påsk och där  har bla Hugo Svensson bra möjligheter. Emil Järudd/Fabi Bergman i 29ern sätter igång sin jakt på en Isaf Youth plats nere i Göteborg 2-4 maj.

En ny del på träningsfronten är att på tisdagar och torsdagar kör vi nu i Saltis extra träningspass på eftermiddagarna för våra elitseglare och våra lite äldre juniorer. Allt för att ge våra KSSS seglare bästa möjliga förutsättning att nå toppen.

Ett extra slag vill jag ge för den seglarfest som kommer att uppstå i Stockholm under slutet på juni månad. Då körs JSM på Bosön, Lidingö samtidigt som ÅFOR startar. Vilken fantastisk vecka med 500 jollar på Stora värtan samtidigt som upp till 300 båtar ligger inne på Skeppsholmen och förbereder sig för att kappsegla runt Gotland!

Vill önska alla en glad Påsk och jag lovar att återkommer med fler nyheter om vad som händer inom träningsverksamheten på KSSS.

Anders Bengtsson/Träningsansvarig KSSS