Målspurten

Vinden har nu börjat vrida över mot nordligt och det blir kryss mot mål för de som inte redan är i mål. Sent i natt kan det vrida ner lite mer mot nordväst igen. Här följer en kort lägesrapport för respektive klass.

Classic och Big Boat är avgjorda. Ett par båtar är kvar på Classic-banan, men dessa tar de sista platserna, om de går i mål. Staika ser ut att innan för Almagrundet.

I Big Boat har Swan 70 Bugia Bianca vunnit.

I ORCi A har Lady Killer Swan 42 gått i mål och leder. Troligen vinnare då bakomvarande nu fronten med efterföljande kryss. IMX 40:orna Du Soleil och FoXy Lady slåss med Ker 39 Vencom och First 40 Karukera om pallplatserna. Kanske har även Zelma chansen. AlmaViva som inte syns på AIS just nu kan möjligen också vara med där. Det är jämnt.

I ORCi B ser First 40.7 Aida säker ut. Har dock drygt tio sjömil till mål. Absolute Blue och Pro4u hotar, men får ju kryssa mer då de ligger efter i spåret.

I SRS A har Pac-Man just gått i mål samt Arcona 430 L’arc III Bianchi. Dessa två ser ut att ta de två första platserna. Bakomvarande slåss om bronset. Dehler-båtarna Chazara och Solong gör troligen upp om tredjeplatsen här. Aspecterna Styv och Effect tror jag är för långt efter, men de har tappat AIS-kontakten.

I SRS B kan mycket hända. Xp 33 Tärna har en bra ledning, men har lite längre kvar att kryssa. Corby 33 Harken ligger efter i resultatlistan, men kan kanske knapra in lite tid här. Arcona 340 Tiki Minos kör för tredjeplatsen. Men se upp för Hanse 400 Siriuss som varit med bra vid rapporteringarna. Siriuss är dock försvunnen från AISen.

I SRS C har Silverfågel en stor ledning och bör vinna. Kvadrat (Megan), Daiquiri och Slaghöken tampas om de övriga platserna på pallen. Kanske även Scampin Boj-boj om vindarna blåser åt rätt håll.

Doublehanded: She Devil har gått starkt och tagit ledningen. Hon har dessutom nu fördel av att snart vara i mål, medan bakomvarande får kryssa. Mithril blir troligen tvåa och Citrus och Liv slåss om tredjeplatsen.


OM TANGOSAILING.NU

Niklas Qvarnström skriver om det mesta i seglingsvärlden som ÅF Offshore Race, sörmländska jolleseglare, nya båtar och annat kul. Naturligtvis går nyheter om egna båten Tango först, om det finns några. Segling behöver synas och Niklas tycker det är kul att skriva.