Anton och Fredrik tvåa efter första dagen

EM i 470 inleddes på torsdagen på Mallorca. Anton Dahlberg och Fredrik Bergström fick en bra start och ligger på andra plats efter de tre inledande racen. Trots det var de OS-klara KSSS-seglarna inte helt nöjda.

- Vi fick inte riktigt den öppningen vi hade hoppats på. Bokstäver i resultatlistan är aldrig bra. Men det var en ytterst tveksam situation som resulterar i DSQ för oss, säger Anton och fortsätter.

- Vi seglar fort, så vi ska bara fortsätta att göra vår grej. Samtidigt kan vi inte förneka att vi har kniven på strupen då vi har en "drop" redan nu.

Starten på torsdagen fick skjutas upp något eftersom det blåste för lite på förmiddagen. Först efter kl. 13 kom sjöbrisen och bjöd på mycket växlande förhållanden utanför Palma.

Med 69 båtar på startlinjen i herrklassen är det den största regattan för 470:or innan Rio. Därför är tävlingen extra viktig. Det gäller att sätta sig i respekt hos motståndarna, samtidigt som man fyller på sitt självförtroende.

Anton och Fredrik ligger tvåa efter serien 1-DSQ-3 i de tre inledande racen. Bakom dem jagar bland andra Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar på en sjätteplats efter serien 4-2-10. Allra bäst första dagen var argentinarna Lucas Calabrese/Juan De La Fuente.