FX fyra i medaljracet och 49er stänker in två spik som avslutning.

Det blev en fantastisk avslutning på EM i 49er och FX. Vinden kom redan vid tiotiden och friskade på ända upp till 16 knop när medaljracen seglades sent på eftermiddagen. Tjejerna hade en överhängande protest på sig innan de visste hur utslaget skulle bli. ”In or out” i medaljracet, men efter lite huvudräkning spelade protesten ingen roll, men utgångläget blev bra när vi ”vann” protesten. Tjejerna fick en liten ”boost” och kom tillbaka riktig bra efter tre halvbra insatser på racen innan. Fyra i medaljracet visar klass och de klättrade upp på listan igen.

Killarna fick bra tryck i ”grejerna” efter första racet som var helt mediokert. Lågvattenmärket var nått och efter lite pep emellan första och andra så bara händer det. Äger de två sista racen och leder med över 150 m vid första kryssmärket i båda racen och defilerade runt banan. Härlig syn!

Hatten av för Burling/Tuke, NZL som vinner regattan med över 60 poäng . Helt otroligt överlägsen även om han fick stryk de sista två av de ”svenske” rejält. Lika överlägsen tvåa var en "KSSS båt" Nathan Outerridge/Ian Jensen, AUS som hade 22 p upp på trean.

Barcelona visade upp sitt bästa jag under hela veckan och vi har fått riktigt bra segling.

Närmast åker vi till Hyères i Frankrike och Världscup, där det är maximerat upp till 40 båtar i varje klass. Hela de svenska OS laget kommer att vara på plats plus att det svenska OS kvalet i 49er har sin sista chans till OS.

 

Stay tuned

http://49er.org/2016-european-championship/

KSSS Barometern EM 2016 (OS klasser) slutresultat

1.Jesper Stålheim , Laser Standard

2.Josefin Olsson, Laser Radial

4.Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, 470

6.Julia Gross/ Cecilia Jonson, 49er FX

11.Carl P Sylvan/Marcus Anjemark, 49 er

62.Emil Järudd/ Julius Hallström, 49er

/ Björn Johansson