Många KSSS seglare på den nya "stjärnhimlen".

Långedrag bjöd på ett fantastiskt väder i gemenskapens tecken, men seglingen blev lite lidande då många "vädergudar" ville vara med och blåsa från "sitt" håll. Tävlingsledningen fick slita för att genomföra alla race, men som vanligt vinner de bästa även när det blir lite svårt. KSSS båten som seglade bäst men fick för många "bokstäver" i protokollet var Wille Kark som precis bytt över till Laser Standard och han visar verkligen ...på förmåga. Filip Larsson seglade dock bättre då han knep ett brons och hade ett silver på gång i medaljracet, men kunde inte påverka det själv. Dessutom hade han bara siffror i listan;) Vi har fler bakom, men Hugo Svensson och Jacob Kjellson hade inte "sin " helg

Nästa stjärnskott för dagen är Ludde Lindqvist som precis gått över från optimist in i Laservärlden. Ludde visar också på förmåga. Han kniper ett silver i Radialklassen och visar verkligen upp på god segling i medaljracet. Bäst när det gäller. Ludde börjar nu på Seglagymnasiet i Motala till hösten, vilket kommer att ge honom en brant utvecklingskurva. Tim Nyllinge börjar också visa framfötterna.
Malin Tengström kniper en bra fjärdeplats i Radial och närmar sig de etablerade svenska tjejerna med stormsteg.
Klubben har fått en explosionsartad utveckling i laserklassen i både Ranängen och Saltsjöbaden, Optimistseglarna ser nu steget efter optimisten till laser 4,7, laser radial och eventuellt laser standard (killar). De som vill satsa ser också "idrottssteget " att gå sin genom ett seglargymnasium. Vi "lånar ut " våra seglare under fyra år . Seglarna kommer tillbaka i en annan form. Klubben följer parallellt dessa seglare under gymnasietiden och förhoppningsvis kan vi komma tillbaka internationellt med en bredare trupp.
Ask Lindstedt, Ossian Kamal och August Jungstedt är bra exempel på detta.
Genom tränarna i optimisten Björn Hermann och Ton Thörn och lasertränare Rober Strange visar vi nu vägen till framgång.
Även i skiffklasserna börjar det röra på sig, där vi ny har fått upp "de gamla optimistjollestjärnorna" i en OS klass.
Emil Järudd/ Julius Hallström och Fabian Bergman som seglar med hemkomne Hugo Christensson. Båda båtarna ser verkligen utmanande ut. Bra för oss.
OS kandidaten Carl P Sylvan/ Marcus Anjemark "snubblar " runt lite på banan i helgen och hade tankarna på annat. Delade silvret i 49er klassen. Vi hoppas på ett positivt besked från SOK under veckan. och en KSSS båt till i OS 2016.
Övriga OS klass seglarna är på resande fot till Rio för en viktig träningsperiod, då tidvattnet är precis likt det som blir under OS perioden.
Tack GKSS för ett bra genomförd tävling trots vädret. Vi hoppas på bra uppslutning i Stockholm, Saltsjöbaden och KSSS OCR i oktober.
Björn Johansson