Nacra och RSX dam fortfarande med om OS platsen.

Efter halva tävlingen är både Ida Svensson/Rasmus Rosengren och Fanny Baumann med i alla högsta grad om att ta OS platsen till Sverige. Detta trots ett antal bakslag i Nacran som kostat mycket i poäng på små taktiska misstag. Farten är bra, tycker Rasmus och nu väntar vi oss två dagar med hårdvind och det skall gynna oss, fyller Ida i. Vi har sex seglingar kvar att gå förbi och kan vi bara hålla oss på banan och göra det vi kan då fixar vi detta här fortsätter Ida. Vad som är bra är att det är fyra nationer som krigar om samma plats och vi ligger rätt lika så det blir svårt att hålla koll på alla utan det är bara att göra sitt bästa avslutar Rasmus.

Fanny ,tänker likadant. Jag har en ungersk tjej framför mig som jag verkligen känner att jag kan ta. Jag har fyra möjligheter på mig att ta in det som behövs för avancemang och jag tänker ta chansen.

49er klassen fick bara ett race idag då sjöbrisen och gradienten inte blev överens överhuvudtaget. Seglingen blev lite svår att hantera med så stora tryckskillnader. Vi var med riktig bra från början säger Marcus, men vi kom helt fel uppe vid första korken och tappade hela ” fotfästet”.

470 killarna fick till ett av varje idag och tappade en pinne.

Josefin likaså, men klättrar ända sakta men säkert in mot medaljracet på lördag.

Som sagt nu är det väntad mellanvind hårdvind som gäller enligt väderprognosen så jag hoppas you stay tuned

KSSS Barometern efter dag tre: (Nationsplatsställning inom parentes)

4. Fredrik Bergström/ Anton Dahlberg, 470 herr (OS klar)

11. Josefin Olsson, Laser Radial (OS klar)

21. (4)Rasmus Rosengren/Ida Svensson, Nacra 17(12 p efter RUS)

21. (1)Marcus Anjemark/Carl P Sylvan, 49er (Sverige OS klar)

38.(2) Fanny Baumann, RSX dam ( 8 p efter HUN)

47. Adam Holm, RSX herr( missar OS plats)

65. Johannes Pettersson, Finn

 

/ Björn Johansson