Stark öppning av Julia och Cicci på EM i 49er FX.

Det blev en lång väntan för tjejerna i FX då killarna i 49er inte kunde starta förrän kl 13.00. Då kom vinden och en riktigt bra seglingsdag för båda klasserna och seglingsledningen kunde få igenom tre race för alla grupper och klasser. Vinden låg mellan 4 -7 m/ sekund och relativt små vågor, men svallet skapade lite oreda i timingen på kryssen.

Julia och Cicci öppnade bäst med stabila 3,5,8,3  i sin grupp och ligger på en 8 plats totalt. Vi är nöjda med den öppningen och kommer att mala på i kvalserien två dagar till. 10 race är planerade i kvalet innan vi går in i finalomgången med ytterligare 9 race plus medaljrace på lördag, säger Julia.

Vi är ”preppade” för en långkörare, säger Cicci.

49 er killarna hade en lite trögare dag med för dåliga starter över lag. Seglade ändå upp sig med bra kryssfart, men tappade dyrt på några småställen, vilket man inte har råd med. (7,19,16) på dagen race. Vi har som tjejerna en lång resa och vi kommer att rätta till timingen i starterna så vi kan hålla våra spår bättre imorgon , säger Carl och Marcus.

Imorgon seglar vi fyra race och tjejerna startar tidigt kl 11.00. Herrarna startar kl 14.00

Stay tuned ”on y va”

http://49er.org/2016-european-championship/

 

KSSS Barometern EM 2016 (OS klasser)

1. Jesper Stålheim , Laser Standard ( lutresultat)
2. Josefin Olsson, Laser Radial (slutresultat)

8 (6)Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, 470 (Mallorca medaljrace)

8.(6)Julia Gross/ Cecilia Jonson, 49er FX (Barcelona efter dag 1)

24.Carl P Sylvan/Marcus Anjemark, 49 er (Barcelona efter dag 1)

64.Emil Järudd/ Julius Hallström, 49er

/ Björn Johansson