Tunga medaljrace för det svenska OS seglarna idag.

Det blev dåliga genrep för våra medaljasprianter i 470, Laser Radial och Finnjolle. Anton och Fredrik fick inte till det alls i dagen medaljrace. Ryssen gjorde en punktmarkering då SWE var den enda båt som de kunde få stryk av och de lyckades bra. Ner i källaren igen och två båtar passerade ”di svenke” i total listan. Nu väntar EM här i Palma redan på onsdag. Vi börjar om igen ,va. Tro nog att det blir lite mer focus nästa vecka.

Jossan gjorde lite som vanligt i sitt medaljrace och startade lite för defensiv i mitten och fältet delade sig och hon hamnade i mitten vänster som inte var så fördelaktig. Hade inget ”rus” på de korta länsarna heller, så Jossan stängde grinden hel enkelt. Det hände dock inget i sammandraget.
För Jossans del blir nästa anhalt i Hyères och världscup , då hela den svenska OS truppen kommer att köra ett genrep på OS organisationen. Så det blir som en ”toppning” helt enkel för hela OS laget.
49er kommer att köra sitt sista OS kval i Hyères och det skall bli ett nöje att följa detta ”sjöslag” Först åker vi till Barcelona och seglar EM som då blir det ”första” OS kvalet.

KSSS Barometern slutställning: (Nationsplatsställning inom parentes)
7. Josefin Olsson, Laser Radial (OS klar)
9. Fredrik Bergström/ Anton Dahlberg, 470 herr (OS klar)
16. (1)Marcus Anjemark/Carl P Sylvan, 49er (Sverige OS klar)
19. (4)Rasmus Rosengren/Ida Svensson, Nacra 17
42.(2) Fanny Baumann, RSX dam
47. Adam Holm, RSX herr( missar OS plats)
63. Johannes Pettersson, Finn(Slutresultat)

/ Björn Johansson