Vilken dag i Barcelona

Killarna först ut. En förväntans full dag då prognosen lovade lite mer tryck än de andra dagarna. Idag var det kniven mot stupen. Full gas. Blicken ut från båten ,leta tryck, leta tryck och leta tryck var ledorden gånger tre. Det blev en fight mellan gradienten och sjöbrisen. Vi ligger på plats 35 innan vi börjar ,på listan. Första starten gå i gradienten mot land, byigt värre. Rätt okey start, slår upp i mitten. EN junior båt hänger på (Hannes Albin) En kort vänsterskruv och killarna rundar ett och två vid första korken . Man inser att detta blir en "lång" och svår rackare att tygla.

Carl och Mackan håller undan, leder nu med 70 m före tvåan, Juniorerna tappar till fem efter första länsen. Rundar vänster gaten går mot trycket som kommer från land Slår, sb, för att göra ett kontrollslag trodde jag. Nej de separerar , tror mer på att sjöbrisen skall ta över från vänster. Hamnar mittemellan för vänster trycket bryter inte igenom: landbrisen blir starkare på högern och vipps var vi 10 uppe vid sista kryssrundningen. Killarna kommer ikapp för att sjöbrisen tog över i 300 m, landbrisen kom tillbaka. Helt plötsligt bleke för topp tio och båtarna bakom "skenar" med landbrisen. Shit var det händer mycket. Man blir alldeles exalterad i "gummibåten. Som tur var kom sjöbrisen in de sista 100 m så att ställningen höll sig in i mål (9). Jag blir helt slut.

Alla svenska båtarna hamnade i samma grupp idag. Rätt otroligt att de kunde bli så nu när det är sju svenska båtar med. Som ett SM på en internationell regatta,det slår högt. Ett gott omen?

Segling två, sjöbrisen tar över och jag känner att vi har möjligheter att klara topp 25 totalt och in i guldfleeten, 28 totalt efter dagens första race.
Okey start, sb, slår tidigt, kommer in i mitten för bb med bra fart. Rundar tvåa efter POR. Drar över dem och leder nere vid gaten. Vinden börjar stöka igen och gradienten börjar ta över igen. Kommer helt fel sista 100 och tappar fem båtar rundar 6:a. Gör en kanon läns och får äntligen lite flyt sista 50 och rinner över tre båtar och blir trea i mål. Torsk med en p och vi ligger 26 totalt. Gradienten tar över och ökar till 15 knop och RC hissar Ap över A. Nej får vi inte ens chansen, nope. Rätt tungt . En chans kvar är att vi har protest mot polacken. Lä lo situation och USA som vittne. Klockan är bara tre och protestförhandlingen började inte förrän kl 6. Lång väntan, Makkan in och leverera och vinst i protesten. POL ut vi in i guldfinal. Samtidigt kommer tjejerna in och Julia och Cicci levererar ännu mer. (3,2 idag och topp 4 totalt och medaljplats på EM).se videointervju.
Ursäkta, vilken dag. Helt underbar. OS drömmen lever.....

Björn Johansson