Medelhavseskader i den kroatiska skärgården

KSSS bjuder in till en oförglömlig seglingsvecka med KSSS och Navigare Yachting. Tillsammans upplever vi det bästa från den kroatiska skärgården och träffar nya vänner - både stora som små. Vi lägger stort fokus på att barn och ungdomar ska få uppleva seglingsglädje och gemenskap och har därför tagit fram detta program skräddarsytt för KSSS medlemmar.

Med på resan följer en erfaren eskaderledare och projektledare från Navigare som anpassar programmet efter rådande väder och vind.

Under veckan kommer vi att besöka snorkelvänliga naturvikar, trevliga små byar och äta härlig kroatisk mat på mysiga små tavernor. Att segla eskader är fullt ös ibland, men man får också gyllene tillfällen att sitta i sittbrunnen och ta det lugnt medan ungdomarna badar och blöter ner kompisens sittbrunn istället.

Under veckan kommer 2–4 timmars seglingspass att varvas med badstopp, små etapptävlingar, jollerace, sightseeing i Hvar Stad, möjlighet till att göra avstickare för att åka Zipline m.m. Man kastar loss när man vill och det är fritt fram att ta en avstickare från eskaderprogrammet om man vill ha en egen dag med familjen.

Eskadern är en fantastisk seglingsform, inte minst när det gäller säkerhet. Vi har ett eskadermöte varje kväll där morgondagens rutt diskuteras och bestäms. Eskadern anpassas alltid efter vädret och följer den minst sjövana besättningens villkor, och vi hjälps alltid åt så att alla blir väl förtöjda i hamnarna, kan fylla vatten etc.

Ge dina barn och dig själv ett härligt seglingsäventyr. Läs mer och anmäl er HÄR

Preliminärt program (kommer justeras baserat väder och vind)

  • Lördag – Incheckning i Trogir. Segling mot Drevenik Veli
  • Söndag – Frukost i Blue Lagoon och sen segling till VIS / Komiza på kvällen
  • Måndag – Tidig uppstigning till Blue Caves sen nya äventyr och lunch i Stiniva och ankring eller boj på den lilla ön Bodocovic.
  • Tisdag – Frukost, morgonbad och sen vidare till Plenkovic/Hvar för lunch, Scedro för ankring på kvällen.
  • Onsdag – Tidig frukost i viken och sen segling till Laganini på ön Palminzana, där man badar och snorklar hela dagen. Lunch på restaurangen och sen taxibåt in till Hvar stad för middag på kvällen.
  • Torsdag – Segling till viken Livke på Zolta och sen vidare till Bobovica/Milna på kvällen.
  • Fredag – Vik på vägen för lunch och sen in till Trogir vid ca 1800 tiden. Avslutningsmiddag i byn vid 20.00.