Richard Brisius VD för OS 2026

Seglaren och KSSS-medlemmen Richard Brisius har utsett till kampanjchef och VD för SOK:s OS-bolag. Hans uppdrag blir att få vinter-OS till Stockholm 2026.

- Jag är hedrad över att SOK:s styrelse har valt mig till uppdraget och ser fram emot att göra mitt bästa i arbetet kring vinter-OS och Paralympics i Stockholm 2026. Jag är ödmjuk inför utmaningen, men trygg, då mycket bra arbete redan har gjorts. Jag ser nu fram emot att bli en del av laget som vill förverkliga drömmen om ett OS i Sverige, säger Richard Brisius.

Richard Brisius har varit sportsligt och kommersiellt drivande inom seglingssporten i 20 år och bland annat medverkat två gånger i jorden-runt kappseglingar och dessutom varit projektledare för fem jorden-runt team.

-Min bakgrund är att leda stora projekt i utlandet men inget går att jämföra med ett Olympiskt spel. OS och Paralympics står för fina mänskliga värderingar som vänskap och respekt. OS förenar människor från olika länder. Det vore en dröm att få välkomna världen till Stockholm och Sverige och med öppna armar dela med oss av allt det fina vi har, säger Richard.

Richard har sedan barnsben varit aktiv inom seglingssporten och seglat allt från jollar till stora jorden-runt båtar.SOK:s ordförande Hans Vestberg är mycket nöjd med att Richard Brisius tar sig an det här uppdraget att bli kampanjchef och vd för OS-bolaget.

- Richard har visat att han kan driva stora projekt och leverera framgång så han är rätt man att leda bolaget, säger Hans Vestberg.

- Konkurrensen internationellt kommer vara stenhård om att få arrangera vinter-OS och Paralympics 2026. Min hemstad Stockholm är världens bästa stad och jag tror och hoppas absolut att vi med en stark ansökan kan vinna spelen till Sverige, avslutar Richard Brisius.