Anton och Fredrik kvar i topp

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström är i grym form. På torsdagen blev de femma och tvåa i de två racen som avgjordes i världscupen i ett soldränkt Hyeres med lätta vindar runt 2-4 m/s. Nu leder de 470-klassen ganska klart.

- Det var verkligen en lång dag på havet. Men vi var vakna och hungriga. Vi gjorde två fina starter och allt det stora rätt – och då är vi farliga, berättar Anton och fortsätter:

- Utöver de två racen där vi blev femma och tvåa så seglade vi två race som blev avbrutna på grund av för lite vind. Men vi var med riktigt bra då också. Vår plan var att segla enkelt och det gjorde vi.

- Nu ska vi hem och vila. Det är en lång regatta och mycket kvar att segla om. Misstag är dyra…

Efter halva regattan har Anton och Fredrik en femteplats som sin sämsta placering -  i ett startfält med 40 båtar.

Bakom dem hade deras svenska 470-kompisar Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar också en bra dag på jobbet med en sjätte och en femte plats. De är därmed upp på åttonde plats i 470.

I Finnjolle är Johannes Pettersson på en tionde plats medan Max Salminen föll från tionde till femtonde plats.

I 49er ligger Hannes Westberg/Albin Boman på åttonde plats i totalen efter en nionde plats på torsdagen medan Carl P Sylvan/Marcus Anjemark tappade från sjunde till tionde plats när de blev 16:e båt i dagens enda race i 49er.