KSSS Aktivitetskommitté seglar med Kompis Sverige

Vi har alla olika syn på majsolens sken och blommornas grönska. Vissa upplever täppta näsor och pollenallergi, andra ser sin chans att få lite sol på genomskinliga bleka vinterben. Vi seglare ser fram emot en oförglömlig period på sjö och hav.

Jorden består av 70 % vatten och i Stockholm har vi sjöutsikt runt varje knut. Vi kan i vår klubb KSSS stoltsera med ett stort medlemsantal, men vi nöjer oss inte med det.

KSSS Aktivitetskommitté lanserar nu ett projekt för att fler människor ska få en chans att komma ut på vattnet och ta del av vårt underbara sjöliv. Ett av de övergripande målen är just att skapa ett inkluderande klimat som bidrar till fler människor i seglingen.

I helgen anordnade KSSS aktivitetskommitté för första gången en aktivitet tillsammans med organisationen
Kompis Sverige . Det här är en organisation som matchar etablerade svenskar med nya svenskar i syfte att sudda ut gränser och öppna upp vårt land. Metoden är i korthet Möten människor emellan.

Vi hade ett fantastiskt flyt med vädret, båtarna och med stämningen!
Fyra C55or seglade runt på Baggensfjärden i strålande sol och med en stadig vind från sydost. På land körde vi också knopskola och grillning. En oförglömlig eftermiddag för våra nya kompisar. På ytan en vanlig söndag för våra instruktörer, men ändå inte…

”-Det du ger får du tillbaks” brukar man säga… För det är ju helt enkelt så, att det inte bara är våra nya kompisar som denna dag är med om något nytt i livet; vi i instruktörsgruppen bjöds in i flera nya kulturer vi aldrig varit nära tidigare….
Instruktör August uttryckte det såhär: ”-Jag fick lära mig hur man lagar Turkiets bästa Manti men även hur man inte uttalar tack på Azerbajdzjanska”.

Nu ser KSSS Aktivitetskommitté fram emot en härlig båtsommar och vi ser extra mycket fram emot Långholmslägret som vi arrangerar i slutet av augusti. Det är ett helt nytt kostnadsfritt seglarläger som vänder sig till barn mellan 9-12 år som av olika anledningar inte har möjlighet att prova vare sig sjöliv eller segling. Det ska bli riktigt kul och spännande; och det här är bara början…

Vi ses ute på havet!

Julia Gross
Tack till Love Wikland, Anna Rosén, Linnéa Castenfors och August Isacsson.
KSSS Aktivitetskommitté

Se film från dagen här